Üniversite Öğrencileri, Beylikdüzü'ne Üç Köy Üç Meydan Tasarlıyor - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencileri, Beylikdüzü'ne Üç Köy Üç Meydan Tasarlıyor

Üniversite Öğrencileri, Beylikdüzü\'ne Üç Köy Üç Meydan Tasarlıyor

Beylikdüzü’ne kazandırılacak üç köy üç meydan projesini akademisyenler ve üç üniversitenin öğrencileri tasarlıyor.

30.06.2015 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beylikdüzü'ne kazandırılacak üç köy üç meydan projesini akademisyenler ve üç üniversitenin öğrencileri tasarlıyor. Kavaklı, Gürpınar ve Yakuplu mahallelerinin kırdan kente dönüşüm sürecinin çok boyutlu ele alındığı sunumu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde izleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, genç yeteneklere teslim ettikleri proje için "3 üniversite ile kurduğumuz bu işbirliği çok anlamlı" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile anlamlı bir işbirliği kurdu. Önce Üniversite Rektörü Prof. Yalçın Karayağız'ı ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, birlikte imzaladıkları protokol ile Beylikdüzü'nde kentsel tasarım ve kentsel yenileme çalışmalarına başlandı. Protokolün ardından İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden oluşturulan öğrenci grupları Beylikdüzü'nde yoğun bir saha araştırması yaptı. Değerlendirmeler neticesinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde akademisyenler ve öğrencilerden oluşan çalışma gruplarının hazırladıkları "3 Köy, 3 Meydan, 3 Üniversite" isimli projenin sunumu gerçekleşti.

SUNUM BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Öğrenci ve akademisyenlerden oluşan fikir atölyesinde hızla kentleşen Beylikdüzü'nde, Kavaklı, Gürpınar ve Yakuplu mahallelerinin kırdan kente dönüşüm süreci çok boyutlu ele alınarak, meydanların düzenlenmesine yol gösterecek uygulamalar tasarlandı. Üç üniversitenin, lisans ve lisans üstü, şehir ve bölge planlama öğrencileri ile mimarlık öğrencilerinin yaptığı sunumlar ilçenin geleceğini kapsamlı bir biçimde gözler önüne serdi.

Sunumları dikkatli bir biçimde izleyen Başkan İmamoğlu, "Beylikdüzü ilçesi çok yeni bir ilçe. Beylikdüzü'nün geçmişi ile bağlantı kurmak istiyoruz. 3 köye 3 meydan oluşturma projemizde öğrenci ve üniversitelerimizle birlikte çalışıyor olmamız çok önemli. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Sunum sonrası katkılarından dolayı projeye dahil olan tüm öğrencilere ve akademisyenlere teşekkür plaketini Başkan İmamoğlu takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencileri, Beylikdüzü'ne Üç Köy Üç Meydan Tasarlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement