Üniversite Öğrencileri, Görme Engellilere Kitap Okudu - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencileri, Görme Engellilere Kitap Okudu

Üniversite Öğrencileri, Görme Engellilere Kitap Okudu

Amasya Üniversitesi öğrencileri, Altı Nokta Körler Derneği üyelerini Merkez Kütüphanesi'nde ağırlayarak kitap okudu.

14.01.2016 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesi öğrencileri, Altı Nokta Körler Derneği üyelerini Merkez Kütüphanesi'nde ağırlayarak kitap okudu.

Amasya Üniversitesi Gönüllülük Kulübü öncülüğünde yapılan etkinlikte farklı bölüm ve programlardan öğrenciler görme engellilere kitap okudu. Okunan kitapları büyük bir ilgiyle dinleyen Altı Nokta Körler Derneği üyeleri, üniversitesinin ve gençlerin duyarlılıklarından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Kitap okuma etkinliğine katılıp bir süre görme engelli vatandaşlarla sohbet eden Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversite olarak sivil toplum örgütleriyle işbirliğini önemsediklerini söyledi. Prof. Dr. Orbay, üniversitede her türlü engelli grubuna yönelik projeler üretilip etkinlikler yapıldığını, toplumda farkındalık oluşturma noktasında Amasya Üniversitesi'nin üzerine düşeni yapma gayreti içerisinde olduğunu dile getirdi.

Amasya Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Musa Demiryarar ise, "Beyaz bastonlarımız bizim gözümüz gibidir. Görme engelli kişilerin sorunlarına çözüm yolları aranmaktadır. Bu konuda toplum olarak bilincin artması, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin üzerine düşeni yapmasıyla engellilerin topluma katılması ve bütünleşmesi kolaylaşacak ve yaşam kaliteleri artacaktır" dedi.

Kitap okuyan öğrencilerden Şura Kuyucak, "Görme engelli arkadaşlarımızla empati kurarak okuyorum. Onların yerine kendimi koyduğumda görme engelli bir birey olsaydım bana nasıl kitap okunmasını isterdim fikrinden yola çıkarak seçtiğim kitabı okudum. Tüm arkadaşlarımızın kitap okuma etkinliğine davet ediyorum. Kitapların renkli dünyasını herkesin keşfetme hakkının olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. - Amasya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencileri, Görme Engellilere Kitap Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement