Üniversite Öğrencileri, Köy Okulunu Yeniledi - Son Dakika
Eğitim

Üniversite Öğrencileri, Köy Okulunu Yeniledi

Üniversite Öğrencileri, Köy Okulunu Yeniledi

Dicle Üniversitesinden bir grup öğrenci, Erzincan Günebakan Köyü İlkokulunun duvarlarını boyayıp, sınıfları temizledi.

19.05.2013 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi" kapsamında Erzincan Günebakan Köyü İlkokulu Yenileme Projesi başlattı.

Üniversite kampüsünde konser, kermes ve sinema günleri düzenleyerek elde ettikleri para ve hayırseverlerin bağışlarıyla köy okulunun bakım-onarımı için malzeme satın alan öğrenciler, köye giderek okulun duvarlarını boyadı. Sınıfları temizleyen öğrenciler, sıraları tamir etti.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yalçın Tonbul, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Fakültemizde okutulan Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında hedef okul olarak Erzincan Günebakan Köyü İlkokulunu belirledik. Daha önceden eksikleri yerinde tespit ederek, okulumuzun tadilatını gerçekleştirdik" diye konuştu.

Diyarbakır'daki bazı hayırseverlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının da çalışmalara destek verdiğini ifade eden Tonbul, proje kapsamında, okulun çatısının ve tuvaletlerinin tadilatının yapıldığını, pencerelerinin de yenilendiğini belirterek, "Bizler Türkiye'nin güneydoğusundan buraya geldik. Güneydoğu, hep yardım alan, yardım getirilen bir bölgedir. Güneydoğu Anadolu bölgesi insanı, özellikle Diyarbakır insanı, nerede kendisine ihtiyaç duyulursa orada olabileceğini bu projeyle göstermiştir" dedi.

Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Remziye Keskin ise "Bu projede yer aldığım için çok mutluyum. Proje anlatıldığında 'çocuklar için ne yapılabiliriz" diye düşündük. Esnafa gittik, projemizi söyledik ve herkesten destek bulduk" diye konuştu.

Yasemin Kalkan adlı öğrenci de hayırseverlerden para toplayarak projeye katkı sağladıklarını söyledi.

Öğrencilerden Musa Yücel ise "Başta biz de bu kadar para toplayabileceğimize inanmadık ama peş peşe sonuca ulaştık. Tüm üniversitelerde böyle projeler yapılsın ve köy okulları düzenlensin istiyoruz" ifadesini kullandı.

Köydeki okulda eğitim gören çocuklar, çalışmalardan dolayı üniversite öğrencilerine teşekkür etti.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Üniversite Öğrencileri, Köy Okulunu Yeniledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement