Üniversite Öğrencileri "Maden Şehitlerini" Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencileri "Maden Şehitlerini" Unutmadı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Öğrencilerin maden şehitliğinde mezarlara bakım yapmaları Proje sorumlusu öğrenci Samet Akduman'ın açıklaması Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunması Üniversite öğrencileri "maden şehitlerini" unutmadı Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Zonguldak'taki Maden Şehitleri Mezarlığı'nda temizlik ve çevre düzenlemesi yaparak Kur'an-ı Kerim okuttu Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Kozlu ilçesindeki Maden Şehitleri Mezarlığı'nda temizlik ve çevre düzenlemesi yaptı.

14.05.2016 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Öğrencilerin maden şehitliğinde mezarlara bakım yapmaları

Proje sorumlusu öğrenci Samet Akduman'ın açıklaması

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunması Üniversite öğrencileri "maden şehitlerini" unutmadı

Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Zonguldak'taki Maden Şehitleri Mezarlığı'nda temizlik ve çevre düzenlemesi yaparak Kur'an-ı Kerim okuttu

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Kozlu ilçesindeki Maden Şehitleri Mezarlığı'nda temizlik ve çevre düzenlemesi yaptı.

BEÜ'de eğitim gören 17 öğrencinin yürüttüğü "Maden Şehitlerimize Saygı Projesi" kapsamında düzenlenen etkinlikte, öğrenciler mezarlık temizliği, bakım ve onarım, mezar duvarları ile setlerini boyama, çiçek dikme, mezar taşlarını zımparalama, mezar taşlarında yazılan isimleri görünür hale getirmek için boyama işlemi gerçekleştirdi.

Öğrenciler, temizlik işleminin ardından mezarlardaki çiçekleri sulayarak, hayatını kaybeden işçiler için dua edip Kur'an-ı Kerim okuttu.

Proje sorumlusu öğrenci Samet Akduman, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirdikleri etkinliğin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ellerinden geldiğince mezarların bakımını ve onarımını yaptıklarını belirten Akduman, "Duvarları boyadık. İsimleri görünmeyen mezar taşların isimlerini yeniden yazdık. Mezarlıkta bayrak direğimiz eksikti, onu diktik. Şehitliğimize kapı temin ettik. Burada bir nevi kendi mesleğimize de sahip çıkmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerden Tülay Karabağ da ağabeyinin Soma'da maden teknikeri olduğunu dile getirerek, "Ağabeyim, Soma faciası olduğunda hafta tatili olduğu için ocakta değildi. O gün ağabeyim için sevindim. Ama orada ölen madenciler için üzüldüm. Madencilerin daha fazla değer görmesi gerekiyor. Çünkü zor şartlar altında çalışıyorlar." ifadesini kullandı.

Erhkem Bayar da Moğolistan'dan öğrenim için Zonguldak'a geldiğini ve projede yer almaktan gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Üniversite Öğrencileri "Maden Şehitlerini" Unutmadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencileri 'Maden Şehitlerini' Unutmadı - Son Dakika


Advertisement