Üniversite Öğrencileri Organ Bağışı İçin 100 Kilometre Pedal Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencileri Organ Bağışı İçin 100 Kilometre Pedal Çevirdi

Üniversite Öğrencileri Organ Bağışı İçin 100 Kilometre Pedal Çevirdi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Organ Nakli Öğrenci Topluluğu ve Bisiklet Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği etkinlikte; üniversite öğrencileri organ bağışına dikkat çekmek için yaklaşık 100 kilometre pedal çevirdi.

10.12.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Organ Nakli Öğrenci Topluluğu ve Bisiklet Topluluğu'nun ortaklaşa düzenlediği etkinlikte; üniversite öğrencileri organ bağışına dikkat çekmek için yaklaşık 100 kilometre pedal çevirdi.

Üniversite öğrencileri kampüs giriş kapısı önünde bir araya gelerek organ bağışına dikkat çekmek amacıyla Gaziantep'ten Kilis'e hareket etti. 'Bir bağış bir hayat kurtarır' yazılı tişörtlerle yola çıkan bisikletçilerin organ bağışına dikkat çekmek amacıyla yaklaşık 100 kilometreye yakın pedal çevireceği tahmin ediliyor. Gaziantep'ten Kilis'e yola çıkan öğrenciler, organ bağışında son sıralarda bulunan Kilis halkına organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirttiler.

Pedal çevirerek organ bağışına dikkat çekmeyi amaçlayan öğrenciler, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde de organ bağışının anlam ve önemini anlatacak. Öğrencileri bu anlamlı projelerinde yalnız bırakmayan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, önemli ve anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bisiklet topluluğumuz Kilis'e gidecek ve 7 Aralık Üniversitesi'ni ziyaret edip, organ bağışı duyarlılığını anlatacaklar. Bir organ bir hayat kurtarır. Bunun nice güzel güzel örnekleri var. Türkiye'de organ bağışı yaygınlaşırsa her organın nakli konusunda son derece iyi hizmet veren hastanelerimiz, hocalarımız ve doktorlarımız var. Onların işi daha da kolaylaşacak. Şu ana kadar 200'ün üzerinde böbrek nakli, 75'in üzerinde de karaciğer nakli yapıldı. 5 yıl önce başladığımız organ naklinde Türkiye'de önemli bir merkez haline geldik."

REKTÖR YAVUZ COŞKUN TÜM ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Coşkun konuşmasının ardından etkinliği düzenleyen Organ Nakli Öğrenci Topluluğu Başkanı Şeyda Karaytuğ'un verdiği organ bağışı kartını imzalayarak tüm organlarını bağışladığını bildirdi.

KİLİS ORGAN BAĞIŞINDA SON SIRALARDA

Etkinliği düzenleyen Karaytuğ, Kilis halkının organ nakli konusunda yetersiz olduğunu ve son sıralarda olduğunu belirtti. Bu durumun kendilerini üzdüğünü aktaran Karaytuğ, "Kilis'in organ bağışı noktasında yeterli olması bizi üzdü ve ilk tetiği çeken biz olmak istedik. Kilis'te organ bağışı konusunda bilgi verip iyi şeylere vesile olmak istiyoruz" dedi.

Projeye destek veren GAÜN Bisiklet Topluluğu Başkanı Mehmet Avcı ise organ bağışı konusunda vatandaşları bilgilendirmek için pedal çevireceklerini söyledi.

Bisikletçiler jandarmanın ve sağlık ekiplerinin gözetiminde Gaziantep'ten Kilis'e pedal çevirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencileri Organ Bağışı İçin 100 Kilometre Pedal Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement