Üniversite Öğrencileri Pratik Eğitim Görecek - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencileri Pratik Eğitim Görecek

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Honaz Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören öğrencilerin, Denizli Sanayi Odası (DSO), Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Denizli İhracatçılar Birliği'ne (DENİB) bağlı işletmelerde bir dönem süreyle pratik eğitim görmelerini sağlayacak protokol imzalandı.

19.10.2015 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Honaz Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören öğrencilerin, Denizli Sanayi Odası (DSO), Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Denizli İhracatçılar Birliği'ne (DENİB) bağlı işletmelerde bir dönem süreyle pratik eğitim görmelerini sağlayacak protokol imzalandı.

DTO, DSO ve DENİB arasında yapılan protokolle öğrenciler, bu odalara bağlı işletmelerde bir dönem süreyle çalışma fırsatı bulacak ve iş deneyimi kazanacak.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde  PAÜ Teknokent'te düzenlenen toplantıda, Honaz Meslek Yüksekokulu'nun Organize Sanayi Bölgesi'ne yakın bir yerde olduğunu belirtti.

Teknokent'in hangar ve işliklerinin de yakın bir gelecekte bu bölgede kurulacağını ifade eden Rektör Bağcı, "PAÜ Honaz Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören öğrencilerin DSO, DTO ve DENİB'e bağlı işletmelerde bir dönem süreyle pratik eğitim görmelerini sağlayacak protokolü imzalıyoruz. Üniversite-sanayi işbirliğinin sağlayan bu protokol, eğitim sisteminde karşılıklı sinerji etkisi yaratacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Bağcı, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, DTO Başkanı Necdet Özer ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert protokolü imzaladı.

Protokol kapsamında öğrenciler 3 dönem okulda ve 1 dönem de işyerinde pratik eğitim görecek. Gerçekleşen bu projeye şimdiye kadar 138 öğrencinin başvurduğu öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencileri Pratik Eğitim Görecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement