Üniversite Öğrencileri Tahir Elçi İçin Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencileri Tahir Elçi İçin Yürüdü

Anadolu Üniversitesi öğrencileri, geçtiğimiz gün Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi için yürüyüş gerçekleştirdi.

30.11.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi öğrencileri, geçtiğimiz gün Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi için yürüyüş gerçekleştirdi.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü merkez yemekhanesi önünde yaklaşık 50 üniversite öğrencisi, burada önceki gün Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılan basın açıklaması sonrası çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için bir araya geldi. Öğrenciler, ellerinde tuttukları afiş ve Tahir Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu dövizlerle Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak yürüyüşe başladı. Grup daha sonra Hukuk Fakültesi önüne gelerek durdu. Burada bir süre daha slogan atan öğrenciler, ardından basın açıklaması yaptı.

Üniversite öğrencileri adına basın açıklaması yapan Mecitcan Bozkan, Tahir Elçi'ye sıkılan kurşunun barışa sıkıldığını ve faillerinin belli olduğunu öne sürdü. Bozkan, "Tahir Elçi'yi katledenlere sesleniyoruz: Bizler Tahir hocamızın meslektaşları, yoldaşları, barış savaşçıları buradayız. Anadolu Üniversitesi öğrencileri olarak buradan bildiriyoruz, Tahir Elçi'nin hesabını sonuna kadar soracağız. Demokrasi yolunda, barışın yolunda, adaletin yolunda hayatını kaybeden Tahir Elçi mücadelemizde yaşayacak" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler olaysız şekilde dağıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencileri Tahir Elçi İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement