Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Farkındalık - Son Dakika
Kültür Sanat

Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Farkındalık

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bir grup üniversite öğrencisi, gözleri bağlıyken yemek yaparak engelliler ile empati kurmaya çalıştı.

02.12.2016 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bir grup üniversite öğrencisi, gözleri bağlıyken yemek yaparak engelliler ile empati kurmaya çalıştı.

Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulunda öğrenim gören ve Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu (ASTED) tarafından hazırlanan "Engelsiz Hayat" konulu sosyal proje kapsamında, yemek yaparken gözleri bağlı halde sebzeleri elleriyle ya da koklayarak tanımaya çalışan öğrenciler, hazırlık ve pişirme sürecinde zor anlar yaşadı.

ASTED Genel Koordinatörü Namık Tuncel, Ayvalık'tan başlayarak İstanbul'a kadar sürecek yemek yapma yarışmasına yönelik etkinliğin ilk etabını gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ayvalık'tan başlattıkları engellilere yönelik farkındalık projesi kapsamında, Balıkesir'de yine üniversite ve engellileri bir araya getireceklerini anlatan Tuncel, herkesin her an engelli kalabileceğini ve hayatlarının çok ciddi şekilde değişeceğini belirtti.

Tuncer, projenin, genç üniversiteli öğrencilerde empati oluşturmayı amaçladığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Engellilerin de toplumda yararlı olabileceğinin yanı sıra engellilerin toplumdan beklediklerini empati kurarak vermeye çalıştık. Benim burada toplumun her kesimine vermek istediğim bir mesaj var, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ama maalesef Türkiye'de engelliler toplum içindeki yerini alabilmiş değil. Biz engelliler toplumun bir parçasıyız ama toplum tarafından o parçanın önemli bir kısmı olduğumuz ne yazık ki bilinmiyor, görünmüyor. Lütfen engellileri, engelli olarak görmeyin. Toplumda fırsat eşitliğini engellilere de vermeye çalışalım."

Etkinliğe gönüllü katılan Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden Burcu Yıldız, "Onları çok daha iyi anlayabiliyorum. Şu anda yemek yaparken korku içindeyim. Her an bir yanımı kesmekten endişeliyim." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Gamze Zeybek de "Şu anda gözlerim kapalı. Endişe ile iş yapıyorum. Her an bir kaza yaşamaktan korkuyorum. Engellileri şimdi daha da iyi anlıyorum." dedi.

Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Farkındalık
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Farkındalık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement