DPÜ Öğrencilerinden Köy Çocuklarına Yardım - Son Dakika
Yerel

DPÜ Öğrencilerinden Köy Çocuklarına Yardım

Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri, Topluma Hizmet dersleri kapsamında köy çocuklarına yardımda bulundu.

13.01.2014 16:26  Güncelleme: 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu öğrencileri, okulda gördükleri "Topluma Hizmet" dersi kapsamında köy okullarında okuyan çocuklar için spor malzemesi yardımında bulundu.

Okul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Acet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarındaki öğrencilerin "Topluma Hizmet" dersinde proje hazırladıklarını ve bu kapsamda köy çocuklarına yardım ettiklerini söyledi.

Okul olarak toplum yararına birçok proje üreterek hayata geçirdiklerini ifade eden Acet, şöyle konuştu:

"Öğretim görevlilerimizden Şule Bişgin'in koordinasyonundaki öğrencilerimizle birçok proje ürettik. Bu kapsamda Kütahya merkez ve köylerdeki yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza yönelik faydalı projeler üretmeye çalıştık. Köy okullarındaki çocuklarımıza yönelik spor malzemesi desteği de bu projelerden bir tanesi oldu. Okulumuzun 4'üncü sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu proje ile merkez ve köylerde önceden belirlenmiş ihtiyaç sahibi çocuklara spor malzemesi yardımı götürdü. Projeler sayesinde öğrencilerimizin toplumsal duyarlılığı artıyor. Biz, buna benzer projelerimizi devam ettirmeyi düşünüyoruz."

Bişgin de "Topluma Hizmet" dersinin, öğretmen yetiştiren bütün fakültelerde okutulduğunu ve bu dersin meyvelerini vermeye başladığını dile getirdi.

Üniversite öğrencileri ise topluma faydalı birey olduklarını ifade ederek, bundan mutluluk duyduklarını aktardı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel DPÜ Öğrencilerinden Köy Çocuklarına Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement