Üniversite Öğrencilerinden Türkali İlkokulu'na Kitap Bağışı - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencilerinden Türkali İlkokulu'na Kitap Bağışı

Üniversite Öğrencilerinden Türkali İlkokulu\'na Kitap Bağışı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kilimli Meslek Yüksekokulu öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, Zonguldak’ın Kilimli İlçesine bağlı Türkali İlkokulu’na yaklaşık 250 adet kitap bağışında bulundular.

17.05.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kilimli Meslek Yüksekokulu öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, Zonguldak'ın Kilimli İlçesine bağlı Türkali İlkokulu'na yaklaşık 250 adet kitap bağışında bulundular.

BEÜ Kilimli Meslek Yüksekokulu öğrencileri Gülşah Ceylan, Merve İnam, Cansu Akgül ve Kutluay Savur ile Öğretim Görevlisi Alper Gedik ile birlikte Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Türkali İlkokulu'na gelerek kitap yardımında bulundu. Öğrenciler verilen bir ders üzerine öğretmenlerinin kendilerine bir proje istemesi ile işe koyulan 4 öğrenci, kendi aralarında toplanıp Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç ile ilçede bulunan bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek Sosyal Sorumluk Projesi çerçevesinde sundukları projeyi anlattılar. Projenin anlatılması üzerine Başkan Arslankılıç ile bazı sivil toplum kuruluşları öğrencilere kitap verdi. Verilen kitapları toplayan öğrencilerden Gülşah Ceylan doğup büyüdüğü ve aynı zamanda okuduğu okul olan Türkali İlkokulu'na gelerek Okul Müdürü Bülent Aksoy ile görüştü. Bunun üzerine okulun kütüphane bölümünde olan kitapların eksik olması üzerine öğrenciler çevreden topladıkları kitapları okula bağış olarak verdi. Üniversite öğrencisi Gülşah Ceylan projeyi ve yaptıkları işi şöyle anlattı; " Ben burada okudum ve büyüdüm. Yardım etmekten dolayı çok mutluyum. Müdürümüzle geldik konuştuk, sıkıntısını dile getirdi. Bende arkadaşlarımla beraber elimizden geldiği kadarıyla bu kadarı yardımcı olduk. Daha fazlasını da yapmak isterdik. Mutluyum." Yine aynı üniversiteden olan Merve İnam öğretmenlerinin verildiği ders kapsamında harekete geçtiklerini ve çevreden olmak üzere Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç'a gittiklerini belirtti. İnam, "Dersimiz kapsamında bu işe başvurduk. Öğretmenimiz bu iş için bizden proje istedi ve en iyi işin kitap olacağını düşündük. Arkadaşımızın vasıtasıyla bu okulla görüştük ve okulun kütüphanesinde kitap eksik olduğunu gördük. Bizde bu kadarı kadar bir yardımda bulunduk. Keşke daha fazla elimizden gelseydi daha fazla yardımda bulunurduk. Yardım edebildiysek ne mutlu bize. Öğretmenimize, bize kitap yardımında bulunan Kilimli Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum" dedi. Cansu Akgül adlı öğrenci ise, "Okulun kitaba ihtiyacı olduğunu gördük. Daha fazla yardım edebilseydik çok iyi olurdu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. BEÜ Zonguldak Meslek Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü Öğretim Görevlisi Alper Gedik, düşüncelerini şöyle dile getirdi; "Üniversitemizin sosyal sorumluluk projesi kapsamında grup grup olan birçok öğrencimiz var. Bu gruptan 4 arkadaşımız bir ilköğretim okuluna bağışlamayı tercih etmişler. Bu proje birçok okula yardımla sonuçlanıyor. Sosyal Sorumluluk Projesi'nin çok verimli olduğunu düşünüyoruz. 250'ye yakı kitabımız var. Ayrıca ihtiyacı olan öğrencilerde kıyafette getirdi arkadaşlarımız. Kalem, defter ve birçok ihtiyaç malzemeleri de getirmeyi planlıyoruz. Bu kitaplar genelde ilköğretim okulundaki öğrencilere hitap eden hikaye ve masal türü kitaplardır." Kitapların okula bağışlanmasının ardından Okul Müdürü Bülent Aksoy, öğrencilere onur belgesi takdim etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencilerinden Türkali İlkokulu'na Kitap Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement