Üniversite Öğrencilerine Karanfilli Karşılama - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencilerine Karanfilli Karşılama

Üniversite Öğrencilerine Karanfilli Karşılama

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne kayıt yaptıracak öğrenciler otogarda protokol üyeleri tarafından karanfille karşılandı.

01.09.2014 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne kayıt yaptıracak öğrencileri otogarda karşılayan protokol üyeleri öğrencilere karanfil vererek simit ve çay ikramında bulundu.

Muğla Otogarı'na gelen öğrenciler, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından karşılandı.

Muğla Valisi Güvençer, burada yaptığı konuşmada, öğrencilere yeni başlayacakları üniversite yaşantısında yalnız olmadıklarını göstermek adına her yıl bu törenin düzenlendiğini söyledi.

Muğla'nın her yıl yükselen öğrenci sayısıyla üniversite kenti olduğunu belirten Güvençer, "Kentimize gelen çocuklarımızı sevgiyle bağrımıza basıyoruz. Bugün hepinizin hayatında çok özel bir gün. Bugün yeni bir hayatın başlangıcında yeni bir çevre, yeni bir kente geldiniz. Muğla son derece güvenli bir kent. Aileler çocuklarını gönül rahatlığıyla bizlere teslim edip dönecekler. 4-5 yıl sonra çocukları mezun olduklarında iş sahibi olup evlerine döndüklerinde bizlerin de çalışma arkadaşları olacak" dedi.

Muğla Büyükşehir  Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin son yıllarda yaptığı gelişimlerle isminden söz ettiren ayrıcalıklı bir üniversite olduğunu vurguladı.

Muğla'nın öğrencisiyle barışık, büyükşehirlerin gürültüsünü taşımayan, sakin bir kent olduğuna işaret eden Gürün, "Muğla halkı üniversite öğrencisini kendi evladı gibi görür ve sahip çıkar. Muğla'da öğrenciye karşı çok önemli bir sevgi ve saygı var. Bugün otogarda toplanan küçücük toplulukta bile Türkiye'nin bütün renklerini görmek mümkün. Muğla'daki en önemli konu ise huzur ve güvenin hakim olması. Yıllar geçtikçe Muğla Sıtkı Koçman üniversitesinin de değeri artıyor. Üniversitemiz her zaman çıtasını yükseltiyor ve üst sıralarda yer alıyor" diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Mansur Harmandar ise geleneksel hale gelen karşılama törenini bu yıl da düzenlediklerini kaydetti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne bu yıl 10 bin 253 öğrencinin kayıt yaptırdığını ifade eden Harmandar, şunları söyledi:

"Bugün bizim için çok önemli. Üniversitemiz 2014-2015 eğitim yılına bugün başlıyor. Buradaki hayat öğrencilerimizin geleceğini şekillendirecek. Muğla'nın geleneksel kültür ve adetlerine bağlı olarak sizlerin sıcak bir karşılamayla üniversite hayatına merhaba demenizi istedik. Muğla, kültürüyle, yaşantısıyla bir barış kentidir. Üniversitemiz, bilginin sevgiyle bütünleştiği genç, dinamik, kendini yenileyen bir üniversite olarak barışın, sevginin ve dostluğun kalesi olmaya devam etmektedir."

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve protokol üyeleri otobüslerle gelen öğrenci ve ailelerine karanfil vererek bir süre sohbet etti.

Öğrenciler ve aileleri otogarda kurulan stantları gezerek görevlilerden bilgi aldı. Öğrenci ve ailelere daha sonra otogarda bekleyen üniversite ve belediyeye ait otobüslele ücretsiz olarak üniversite kampüsüne taşındı.

Otogarda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Emniyet Müdürlüğü stantlarında görevli personel tarafından kayıt için gelen öğrenci ve ailelerine çay, kek, simit, meyve suyu ve su ikram edildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencilerine Karanfilli Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement