Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Karaman ve Konya'nın Ereğli ilçesinde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Mersin'de öldürülmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

16.02.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman ve Konya'nın Ereğli ilçesinde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Mersin'de öldürülmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Karaman Atatürk Parkı'nda toplanan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, "Özgecan'a uzanan eller kırılsın,", "Kadına uzanan eller kırılsın" ve "Kadına şiddete hayır" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Meral Ünal, son yıllarda Türkiye'de kadına şiddet olaylarının arttığını ileri sürdü.

Türkiye'de her 10 kadından 4'ünün şiddete maruz kaldığını ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

"Son 5 yılda öldürülen kadın sayısı bin 134'tür. 2014 yılında 281 kadın öldürülmüştür. 109 kadın ve kız çocuğa tecavüz edilmiş ya da tecavüz girişiminde bulunulmuştur. 140 çocuğa ise cinsel tacizde bulunulmuştur. Özgecan da okulunu bitirecek, psikolog olacaktı. Vatanına milletine hizmet edecekti. Özgürce yaşayıp gezmek, dolaşmak hakkı idi. Hayalleri ve umutları vardı. Kendini bilmez caniler onu bizden kopardı."

Basın açıklamasının ardından, İsmet Paşa Caddesi'nden Aktekke Kent Meydanı'na kadar yürüyen gruba, evlerin balkonlarına çıkan ve yoldan geçen bazı vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Ereğli'de de yürüyüş düzenlendi

Konya'nın Ereğli ilçesinde de Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı.

Sosyal medya üzerinden organize olarak İstasyon Caddesi'nde toplanan grup, Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Grup adına konuşan Tevhide Kesik, sözün bittiği yerde olduklarını ifade ederek, yaşanan olayı kınadı.

Daha sonra grup, olaysız dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement