Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Burdur CHP Kadın Kolları üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

16.02.2015 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur CHP Kadın Kolları üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğrenci ve vatandaşlar "Özgecan'ın hesabını kadınlar soracak", "Kadın yaşamdır yaşamı öldürmeyelim", "Katledilen kadınlar isyanımızdır" yazılı dövizler taşıyarak bir süre slogan attı.

Bazı öğrenciler ağızlarını siyah bantla bantlayarak Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Protesto gösterisine Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İl Başkanı Ali Özdemir ve bazı belediye meclis üyeleri de destek verdi.

CHP Burdur Kadın Kolları Başkanı Canan Bektaş, burada yaptığı açıklamada,  "kadına şiddet erkeğin hakkıdır" diyenlerden olmadıklarını söyledi.

Bektaş, şöyle konuştu:

"Biz anayız, çocuklarımıza önce yaşamayı öğreteceğiz. Karanlık tutkularınıza kirli oyunlarınıza 'dur' diyoruz. Analar olarak kızlarımıza korkmayı değil oğullarımıza tecavüz etmemeyi öğreteceğiz. İstenildiğinde bir gecede torba yasayla her türlü düzenlemeyi yapan TBMM'deki vekillere sormak istiyoruz. Bizim sabrımız taştı, siz neredesiniz?"

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement