Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi Giresun ve Samsun'da protesto edilirken, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılması planlanan konseri iptal etti.

16.02.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi Giresun ve Samsun'da protesto edilirken, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılması planlanan konseri iptal etti.

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜKAM) öncülüğünde rektörlük binası önünde toplanan grup, Aslan'ın öldürülmesini protesto eden dövizler taşıyıp Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü.

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, burada yaptığı açıklamada, üniversite olarak Özgecan Aslan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Giresun Üniversitesi öğrencileri ve personelinin önemli bir bölümünü kadınların oluşturduğunu, kendisinin de iki kız çocuğu annesi olduğunu vurgulayan Attar, bu elim olay karşısında sessiz ve duyarsız kalamayacaklarını anlattı.

GÜKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlknur Meşe ise Özgecan Aslan'ın yaşaması durumunda bu toprakların insanına nice hizmetler verebileceğini belirterek, Aslan'ın sadece ailesinin değil bu ülkenin kaybı olduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Atatürk Anıtı'na karanfil bırakıldı.

Samsun

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'ndeki öğretim üyeleri, çalışanlar ve öğrenciler, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi nedeniyle saygı duruşunda bulundu.

TIp Fakültesinde görevli öğretim üyeleri, sağlık çalışanları ile öğrenciler yakalarına siyah kurdele takarak dekanlığın fuaye alanında toplandı.

Özgecan Aslan için saygı duruşunda bulunulmasının ardından Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, yaptığı konuşmada, Özgecan Aslan'ın hunharca katledilmesini kınadıklarını belirterek, genç kızın yakınlarına ve tüm Türk milletine başsağlığı diledi.

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fatma Aydın ise yaşanan olayın insanlık adına utanç verici olduğunu söyledi.

- Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ölümü nedeniyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılması planlanan konseri iptal etti.

Kent Konseyi binasında bir araya gelen kadın üyeler adına açıklama yapan Kadın Meclisi Başkanı avukat Hilal Şahin, Aslan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diledi.

Kadına karşı yapılan her türlü şiddeti kınadıklarını ifade eden Şahin, gelinen noktada Özgecan için yapabilecekleri tek şeyin, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını takip etmek olduğunu söyledi.

Şahin, Türkiye genelinde olduğu gibi Ordu'da da kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi amacıyla farklı çalışmalar yapmayı planladıklarını anlatarak, "Özgecan maalesef hunharca ve insafsızca katledildi. Bizim bu noktada isteğimiz acil olarak kadınlarla erkekler arası fiili eşitsizlik ve her türlü ayrımcılığın bir sonucu olan erkek şiddetine karşı önlem alınmasıdır. Bu olay karşısında tepkimizi göstererek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapmayı planladığımız konseri iptal ediyoruz. Yapacağımız etkinliklerde eğlence bölümlerine yer verilmeyecek" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement