Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Bilecik'te bir grup ortaöğretim öğrencisi, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

16.02.2015 20:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te bir grup ortaöğretim öğrencisi, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğrenciler, slogan atarak, kent merkezinde bulunan çay bahçesi önüne yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Esen Altıntaş, alevler içinde yakılan Özgecan Aslan'ın katledilmesinin utancıyla toplandıklarını söyledi.

Geçmiş yıllarda Münevver Karabulut'un öldürüldüğünü, bu defa da Özgecan Aslan'ın öldürüldüğü belirten Altıntaş, şöyle devam etti:

"Kadına yönelik bu şiddet artık son bulmalı. Bugün burada sesimizi daha yüksek şekilde çıkartmak, bu gidişe dur diyebilmek için buradayız. Katillerin kim olduğunu biliyoruz. Buradan onlara sesleniyoruz. Cinayete müsaade etmeyeceğiz, Özgecan Aslan'ı daha da kaybetmeyeceğiz. Cinayete, tecavüze kurban giden bütün kadınlar için şunu söylüyoruz, mekanınız cennet, toprağınız bol olsun güzel insanlar. Teşhis edilemeyecek kadar yakılan bedenden arda kalan ruhlara."

Yürüyüşe, Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak ve çeşitli ortaöğretim kurumunda eğitim gören öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement