Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Amasya'nın Merzifon ilçesinde protesto edildi.

16.02.2015 20:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Amasya'nın Merzifon ilçesinde protesto edildi.

Yağmura rağmen belediye önünde toplanıp Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen Demokrasi Platformu üyesi bir grup, "Kadına uzanan eller kırılsın" ve "Kadına şiddete hayır" şeklinde slogan attı.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, burada yaptığı konuşmada, Özgecan'ın cenazesinin erkeklerin omuzlarına ağır geldiğini, cenaze merasimini kadınların tertip ettiğini söyledi.

Üzerlerine düşen vazifeyi yerine getiremedikleri için pişman olduklarını ifade eden Kargı, "Bundan sonra her platformda bu tür şiddeti reddedeceğiz. Kadınlar yalnız değildir. Yanlarında olacağız" dedi.

Demokrasi Platformu üyesi Eylem Oktay ise kadına şiddete verilen cezaların toplum vicdanını rahatlatmadığını belirtti.

Eşit kadın ve erkeklerin birlikte mücadele vermesiyle bu sorunları aşabileceklerini vurgulayan Oktay, "Özgecan Aslan'ın hunharca katledilmesini şiddetle kınıyoruz. Yeni kadın cinayetleriyle karşılaşmamak için tüm kadın örgütlerini daha duyarlı olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement