Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Anadolu Kadın Hareketi üyesi bir grup, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini kınamak ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla TBMM önünde eylem yaptı.

17.02.2015 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Kadın Hareketi üyesi bir grup, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini kınamak ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla TBMM önünde eylem yaptı.

TBMM'nin Dikmen kapısında toplanan grup, üzerinde "Kadına kalkan eller kırılsın" yazılı dövizler taşıdı.

Anadolu Kadın Hareketi Başkanı Birsen Temir, yaptığı açıklamada, 1 yıl içinde 254, 5 yılda da 5 bine yakın kadının öldürüldüğünü söyledi.

Temir, tüm sistemin normalleştirilmesi, toplumun özgürleştirilmesi, evrensel standartların yakalanması ve nefret söylemlerine son verilmesi gerektiğini, yoksa bu ölümlerin bitmeyeceğini savunarak, "Dünyanın tüm kadınları birleşin. Anadolu'nun tüm kadınları mücadeleye devam" diye konuştu.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP'li bazı milletvekillerinin de destek verdiği eylemde, bazı kadınların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

-Medeni Kanun'un kabul edilişinin yıl dönümü

Öte yandan, CHP Kadın Kolları da Medeni Kanun'un kabul edilişinin yıl dönümü dolayısıyla tüm kadınlara seslenerek, "Medeni Kanunuma Sahip Çıkıyorum" imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.

CHP Kadın Kolları Ankara İl Başkanı Canan Kumbasar, CHP Ankara İl Başkanlığındaki basın toplantısına, öldürülen Özgecan Aslan ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşarak başladı.

Medeni Kanun'un en belirgin yanının, kişisel hak ve özgürlüklere kattığı anlam olduğunu vurgulayan Kumbasar, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliğinin açtığı "Medeni Kanunuma Sahip Çıkıyorum" imza kampanyasını desteklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement