Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, "Kadına karşı artan barbarlık, AKP'nin uyguladığı sosyal politikalarının sonucudur" görüşünü savundu.

17.02.2015 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, "Kadına karşı artan barbarlık, AKP'nin uyguladığı sosyal politikalarının sonucudur" görüşünü savundu.

Pavey, yazılı açıklamasında, iktidarın her alandaki algı politikasını, "direnirken katledilmiş bir genç kızın üstünden" yine sahneye koyduğunu öne sürdü.

İktidarın, "Kadına karşı şiddette payımız nedir" diye düşünmesi gerekirken, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'yı hedef haline getirdiğini savunan Pavey, "Kadına karşı artan barbarlık, AKP'nin uyguladığı sosyal politikaların sonucudur" iddiasında bulundu.

"Ortada olması gereken Bakan ortadan kaybolurken, Cumhurbaşkanı'nın kızları ve Başbakan'ın eşi gösteriye çıktılar" ifadesini kullanan Pavey, "Kadınları pazarlarda alıp satan, kafeslerde dolaştıran, vahşi askerlerine seks kölesi olarak ikram eden, canlı bomba olarak kullanan IŞİD'i silahlandırmış, eğitmiş bir hükümet, nasıl kadına karşı şiddetle mücadelede samimi olur" görüşünü öne sürdü.

Pavey, idam ve hadım gibi tekliflerin, cezalandırma üstüne öneriler olduğunu, uluslararası insan hakları hukuku sözleşmelerine aykırılığı bulunduğunu ve erkeğin kadına karşı vahşet zihniyetini değiştirmeyi hedeflemediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Nitekim bir insanı döverek öldürmenin cezası oldukça ağırdır ama Ali İsmail'i döverek öldüren kanun uygulayıcısı polisi de diğer katilleri de kanunu çiğneme davranışında etkilememiştir. Bir daha uyarıyoruz. Kadın şiddetini cesaretlendiren, destekleyen, meşrulaştıran teşvik paketlerinizden vazgeçmek yerine, teselli politikalarınızı medyaya sürerek kadın şiddetine karşıymış algısı yaratmak nafile bir çabadır. Canınız gerçekten yandıysa önce kadınları atış poligonu hedefine koyan politikalarınızı acilen değiştirin."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement