Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) Müdürü Hicret Toprak, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin, "Vicdan sahibi herkes kabul etmelidir ki kadınlara yönelik taciz, istismar ve şiddetin kabul edilebilir hiçbir gerekçesi olamaz" ifadesini kullandı.

17.02.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) Müdürü Hicret Toprak, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin, "Vicdan sahibi herkes kabul etmelidir ki kadınlara yönelik taciz, istismar ve şiddetin kabul edilebilir hiçbir gerekçesi olamaz" ifadesini kullandı.

Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, hayatının en güzel yıllarında, geleceğe dair umutlar besleyeceği yaşta yeryüzünün en acımasız fiillerinden birine maruz kalan Özgecan Aslan'ın zalim ve hunharca bir cinayete kurban gitmesinden derin üzüntü duyduklarını belirtti.

Özgecan Aslan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sevdiklerine başsağlığı dileyen Toprak, "Bu elim hadise karşısında yaşadığımız sarsıntı, hepimizi utanç içinde bırakmakla kalmamış, aynı zamanda şiddetin ulaştığı boyutları da gözler önüne sermiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Vicdan sahibi herkesin, "kadınlara yönelik taciz, istismar ve şiddetin kabul edilebilir hiçbir gerekçesi olamayacağını" kabul etmesi gerektiğini kaydeden Toprak, "Düşünmemiz gereken diğer bir husus ise fıtraten temiz ve mükemmel vasıflarla donatılmış insanlığımızla nasıl olup da bu noktaya geldiğimizdir" görüşünü bildirdi.

Toprak, şiddeti besleyen gündelik yaşam kültürünün de sorgulanması gerektiğine işaret ederek, bugün hayatın her alanına nüfuz eden şiddet manzaralarının, hayatı kuşatan bencillik, hırs, kıskançlık, hazcılık gibi insan tabiatını kemiren değer krizinden bağımsız ele alınmasının mümkün olmadığını belirtti.

İnsan fıtratını tarumar eden her türlü bozulma karşısında bütünlüklü bir mücadele yürütmek gerektiğini vurgulayan Toprak, şöyle devam etti:

"Şiddetin gölgesinde aklıselim ve kalbiselim ile düşünmek bir hayli zor olsa da hepimize düşen, öncelikle bu meşum olaya rağmen saflarımızı sıklaştırmak ve şiddeti doğuran sebepleri ortadan kaldıracak tedbirler almaktır. Bu kapsamda şiddetle mücadelede yasal düzenlemelerin gözden geçirilmesi ve adaletin tesisi için ihtiyaç duyulan her türlü yeni düzenlemenin yapılması şarttır.

Özgecan Aslan kardeşimizin hepimize bir kez daha en yakıcı şekilde hatırlattığı bu acıların son bulması, vicdan ve aklımızı zorlayan insanlık dışı cinayetlerin önüne geçmek için topyekun toplumsal seferberliğin başlatılması gerekmektedir."

Şiddeti sonlandırmaya yönelik verilen bütün sözlerin takipçisi olacaklarını ifade eden Toprak, bu olay karşısında herkesi, giderek ağırlaşan taşın altına elini koymaya çağırdıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement