Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın anısına Yenimahalle'de "Özgecan Aslan Parkı" açıldı.

21.02.2015 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın anısına Yenimahalle'de "Özgecan Aslan Parkı" açıldı.

Açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Özgecan'ın yaşadığı dramın toplum olarak herkesin yüzüne vurulan bir tokadın ifadesi olduğunu belirtti.

Bu toprakların sevgiyi ve kardeşliği büyüttüğünü kaydeden Tezcan, "Bu topraklar tarihinden bu yana kadına insan olarak değer vermenin ne olduğunun en güzel örneklerini gösterdi" dedi.

Tezcan, "Bu parkın geleceğe güzel, umutlu günlere bir hatıra olarak kalmasını diliyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu da "Bu parkta açan her çiçekte Özgecan'ın gülüşü canlanacak. Onun gülüşünü, onun kara gözlerini bu parkta yaşatacağız" ifadelerini kaydetti.

"Hüzünlü açılış"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise açılışta yaptığı konuşmada, Özgecan Aslan'ın ölümü gibi acıların bu ülkede bir daha yaşanmaması için bu parkı açtıklarını söyledi.

Hüzünlü bir açılış yaptıklarını, kadın cinayetlerinin ve kadına karşı şiddet olaylarının korkunç boyutlara ulaştığını kaydeden Yaşar, "Kadına yönelik şiddetin bir insanlık ayıbı olduğunu düşünüyorum. Toplumun sorunlu insanları kadınları eziyor, öldürüyor. Kadınları katledenler adalet sisteminden yakalarını kolaylıkla sıyırabiliyor" diye konuştu.

Yaşar, "Ne geleneğimiz, ne yüce dinimiz ne de törelerimiz, kadına ikinci sınıf bir varlık olarak bakmaz. Bu acıları millet olarak bir daha yaşamamayı umut ediyor, kızımıza Allah'tan rahmet, başta acılı ailesi ve tüm kadınlarımıza başsağlığı diliyorum" dedi.

Yenimahalle'nin Batıkent semtinde 11 bin 500 metrekare alanda yapımı tamamlanan parkın açılışına, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Seyhan Erdoğdu, CHP Milletvekili İzzet Çetin ile ellerinde kırmızı karanfil taşıyan çok sayıda vatandaş katıldı. Parkın açılış kurdelesini ise Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Seyhan Erdoğdu, CHP Milletvekili İzzet Çetin kesti.

Açılışın ardından Özgecan Aslan anısına, parka fidan dikildi. Vatandaşlar, Özgecan Aslan'ın isminin yer aldığı park tabelasının dibine kırmızı karanfiller bıraktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement