Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Sapanca'da ressam Ersoy Ayyıldız, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın anısına sergi açarak satacağı tüm tabloların gelirini kadın sığınma evi için bağışlayacak.

25.02.2015 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sapanca'da ressam Ersoy Ayyıldız, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın anısına  sergi açarak satacağı tüm tabloların gelirini kadın sığınma evi için bağışlayacak.

Ayyıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınlara yönelik şiddetin son zamanlarda artış gösterdiğini, yetkililerden önlem almasını beklediklerini söyledi.

Kadınlara uygulanan şiddete tepki göstermek amacıyla  Özgecan Aslan'ın da yağlı boya tablosunu yaptığını ifade eden Ayyıldız, "Özgecan kadınlara uygulanan şiddetin bir sembolü oldu. Tüm tablolarımı sergi açıp satarak gelirini şiddete maruz kalan kadınlar için açılacak bir sığınma evine bağışlamak istiyorum. Özgecan'ın ailesiyle de görüşerek yapmış olduğum  tabloyu  bir anı olması ve bu acıyı onlarla paylaşmak amacıyla ailesine hediye etmek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement