Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesi, kızlarının anılacağı etkinliklerde sağduyulu olunmasını istedi.

27.02.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesi, kızlarının anılacağı etkinliklerde sağduyulu olunmasını istedi.

Aile adına açıklama yapan amca Yaşasın Aslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün yaklaştığını ve bu kapsamda çeşitli etkinliklerin düzenlenebileceğini belirterek, etkinliklerde Özgecan'ın da anılacağını söyledi.

Ailenin gösterilerin barışçıl ve Özgecan'a yakışır olmasını istediğini belirten Aslan, kesinlikle güvenlik güçleriyle bir çatışma ortamı yaratmadan gösteri yapılmasını talep ettiklerini bildirdi.

Aslan, 1 Mart'ta Mersin'de de kadınların bir yürüyüş düzenleyeceğini aktararak, "Dileğim Özgecan'a yakışır bir yürüyüş olsun. Eğer Özgecan'ın ismi kullanılacaksa ona yakışır olmasını, kötü odakların kavga gibi bir tarafa çekmemelerini diliyorum. Sağduyulu insanların buna müsaade etmeyeceklerini biliyorum. Burada sevgi ve barış mesajları verilmeli" diye konuştu.

Aslan ayrıca, bir kişinin yaptığı hatanın tüm meslek grubuna mal edilmesine karşı olduklarının altını çizerek, "Tüm ülkemizdeki ve Mersin'deki şoförlerin suçlanmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz. Taksi, minibüs, otobüs şoförlerinin çok değerli olduklarını hepimiz biliyoruz. Eksikler varsa muhakkak tamamlanacaktır" dedi.

Aslan, şoförlere yönelik protestoları onaylamadıklarını sözlerine ekledi.

- Bakırköy Belediyesi'nden aileye ziyaret

Bakırköy Belediyesi'nden gelen bir heyet de aileyi ziyaret ederek, ilçede yaptırılan Özgecan Danışma Evi'nin temsili anahtarını baba Mehmet ve anne Songül Aslan'a teslim etti.

Baba Aslan, teslim sırasında yaptığı konuşmada, kızının adının böyle bir şekilde ölümsüzleştirilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Dünyanın barış, huzur ve güven içinde yaşanılabilir bir yer olması için kadınlara bundan sonra yeteri kadar bir değer vermeyi artık başarabiliriz. Kadın olmadan evrenselleşmenin mümkün olmadığına inanan bir insanım" diye konuştu.

Kızının, insanların bilinç sevinçlerini yükseltmek gibi bir amacı olduğunu aktaran Aslan, "Bu hayalimizin gerçekleşmiş olması, böyle bir şekilde tecelli ederek gündeme gelmiş olması acımızı daha hafifletiyor" dedi.

Bu arada, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da Mehmet Aslan'la telefonda görüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement