Üniversite Öğrencisinin Bıçaklanarak Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisinin Bıçaklanarak Öldürülmesi

Bolu'nun Gerede ilçesinde üniversite öğrencisi genç kızın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin tutuklanan sınıf arkadaşı, suçunu itiraf etti.

19.10.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'nun Gerede ilçesinde üniversite öğrencisi genç kızın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin tutuklanan sınıf arkadaşı, suçunu itiraf etti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu Kimya Teknolojisi Programı 1. sınıf öğrencisi Dilay Gül'ün (23) bıçaklanarak öldürülmesinin ardından gözaltına alınan sınıf arkadaşı Uğur A, Gerede Sulh Ceza Hakimliğinde ifade verdi.

Zanlının, ifadesinde olayın yaşandığı 13 Ekim'de 22.50 sıralarında okuldan çıktığını ve önünde yürüyen Gül'ü fark ederek, arkasından yaklaştığını belirterek, "Dilay, telefonla görüşürken ona arkadaşlık teklif ettim ancak erkek arkadaşı olduğunu belirterek kabul etmedi. Bu esnada bir anda pantolonumun sağ cebinde bulunan bıçağımı çıkardığımı hatırlıyorum. Olayın geri kalanını hatırlamıyorum. Hatırladığım tek şey Dilay'ın yerde yatmış olduğuydu. Olay yerinden bir müddet uzaklaştım. Geri geldiğimi hatırlıyorum, daha sonra oradan uzaklaştım" dediği öğrenildi.

Uğur A'nın, cinayetin ardından üzerindeki çantayı, montu ve bıçağı Gerede Orman İşletmesine ait deponun yanına attığını, eve geldiğinde kendisini arayan polislerle Cihangir Camisi'nin önünde buluşarak karakola götürüldüğünü, 3 yıldır psikolojik tedavi gördüğünü, düzenli olarak 3 ilaç kullandığını, zaman zaman kriz geldiğini, muhtemelen olay anında da krizin etkisinde olduğunu, yaptıklarından pişmanlık duyduğunu, bu nedenle de polise çantanın ve bıçağın yerini söylediği belirtildi.

Gerede ilçesinde 13 Ekim'de AİBÜ Gerede Meslek Yüksekokulu öğrencisi Dilay Gül, Osmanlı Caddesi'nde yürürken arkadaşıyla telefonda konuştuğu sırada bıçak darbeleriyle ve boğazı kesilerek öldürülmüştü.

Cinayetin ardından gözaltına alınan sınıf arkadaşı Uğur A, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisinin Bıçaklanarak Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement