Üniversite Öğrencisinin Bıçaklanarak Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencisinin Bıçaklanarak Öldürülmesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Mahkemeden görüntüler CHP Bursa Milletvekili ile ropörtaj Dilay Gül'ün annesinin açıklaması Üniversite öğrencisinin bıçaklanarak öldürülmesi Bolu'da 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Dilay Gül'ü bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sınıf arkadaşı için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi Anne Tuncel: "Olayın planlı olduğunu, sanığın bunu daha önceden tasarlayarak gerçekleştirdiği düşünüyorum" Bolu'nun Gerede ilçesinde 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Dilay Gül'ü bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sınıf arkadaşınınağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

05.05.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Mahkemeden görüntüler

CHP Bursa Milletvekili ile ropörtaj

Dilay Gül'ün annesinin açıklaması Üniversite öğrencisinin bıçaklanarak öldürülmesi

Bolu'da 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Dilay Gül'ü bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sınıf arkadaşı için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi

Anne Tuncel:

"Olayın planlı olduğunu, sanığın bunu daha önceden tasarlayarak gerçekleştirdiği düşünüyorum"

Bolu'nun Gerede ilçesinde 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Dilay Gül'ü bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sınıf arkadaşınınağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmaya, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu 1. sınıf öğrencisi Gül'ü bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan sanık Uğur Aydemir getirilmedi. Duruşmada tarafların avukatları, maktulün yakınları ve davayı izlemek için kente gelen CHP Bursa Milletvekilli Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri hazır bulundu.

Mahkeme heyetinin söz verdiği Dilay Gül'ün annesi Tülay Tuncel, olaydan bir süre önce telefonla görüştüğü kızının birini kendisini rahatsız ettiğini anlattığını söyledi.

Bunun üzerine kızını çağırdığını anlatan Tuncel, "(Okumak istiyorum) diyerek oradan ayrılmak istemedi. Birinin onu sürekli takip ettiğini, gecelerden korktuğunu, okulun ışıklarının, kamerasının olmadığını, bunları okulda arkadaşlarıyla paylaştığını, derslerin gündüze alınmasını arkadaşlarını söylemiş. Bu teklifi sınıftaki herkes kabul etmiş fakat bu şahıs kabul etmemiş." diye konuştu.

Tuncel, kızının cinayetinin planlanarak yapıldığını ileri sürerek "Olayın planlı olduğunu, sanığın bunu daha önceden tasarlayarak gerçekleştirdiği düşünüyorum. Kesinlikle akıl hastası olmadığı ve sanığın bunun arkasına sakladığı kanaatindeyim." dedi.

Avukat Rukiye Leyla Süren de söz konusu olayın göz göre göre meydana geldiğini ileri sürerek, "Sanığın geçmişte gerçekleştirmiş olduğu davranışlardan kaynaklı olarak maktule bir şekilde olayın gerçekleştirebileceğini hissettirmiş. Gül, derslerinin gündüze alınmasını dahi öğretmeninden talep etmiştir. Söz konusu ders saati değişikliğine karşı çıkan tek kişi bizzat sanığın kendisidir. Bu dahi niyetini ortaya koymaktadır." ifadesini kullandı.

İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesinde sanık hakkında "akıl hastası" olduğuna yönelik hazırlanan ön raporun hem gerekli tıbbi hem de hukuki verileri içermediğini ve yetersiz olduğunu savunan

nitelikte bir rapor olduğunu anlatan Süren, bu nedenle ihtisas kurulundan asli raporun beklenmesini talep etti.

Süren, cevaplanmasını talep ettikleri bazı soru ve konuların yazılı olduğu dilekçeyi mahkeme heyetine sunacaklarını ifade ederek, sanığın bir sonraki duruşmaya hazır edilmesini ve sanığa sorulacak sorularının olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Savcısı Buhanettin Öztürk, tutuklu sanık Uğur Aydemir'in istenen belge ve bilgilerle birlikte 13 Temmuz 2016 tarihinde Adli Tıp Kuruma sevk edilmesini, savunmasının tespiti amacıyla bulunduğu cezaevi infaz kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sitemi ile savunmasının tespitinin yapılmasına, duruşmada hazır olabilecek ise gelecek celsede savunmasının tespitini, ayrıca sanığın müstesna suçu işlediğine dair somut olguların varlığı, adli kontrol kararının yetersiz kalacak olması ve alması muhtemel cezanın kaçma şüphesi oluşturduğundan tutukluluk halinin devam etmesine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Uğur Aydemir hakkında Adli Tıp Kurumuna sevki ve ceza ehliyeti rapor tanzimi için yazılan müzekkere cevaplarının dönüşünün beklenmesine, Adli Tıp Kurum başkanlığında sanığın ilgili ihtisas dairesine 13 Temmuz 2017 tarihinde hazır edilmesi hususunda yazılan müzekkerenin eklenmek suretiyle müzekkere gereğinin ifasi için Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Metris 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi idaresine ayrı ayrı müzekkere yazılmasına, davaya katılmak talebinde bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Derneğinin yasadan kaynaklanan hukuki bir durum ve suçtan doğrudan zarar görme fiili durumunun söz konusu olmaması sebebiyle katılma taleplerinin reddine, maktülün sevgilisi S.Ç'nin bilgi ve görgüsünün sorulması amacıyla adresinin tespiti için müzakere yazılmasına, cevap verildiğinde duruşma günü beklenmeksizin işlem yapılmasına, sanığın tutukluluk durumunun 2 haziran ve 28 haziran tarihlerinde değerlendirilmesine bu nedenlerle duruşmanın 14 temmuz 2016 tarihine ertelenmesine oy birliği ile karar verdi.

Duruşma öncesinde AA muhabirine açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayıoğlu, Dilay Gül'ün kadın cinayetlerinin ne ilki nede maalesef sonucu olmayacağına dikkat çekerek, "Buradan adalet aramaya geldik. Dilay Gül'ü katleden caninin en ağır almasını istiyoruz. Bu belki bir nebze acıları hafifletecek ama maalesef Dilay Gül'ü geri getirmeyecek." dedi.

Bundan sonra bir kadın daha cinayetlere kurban gitmesin diye bir an önceden tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Kayışoğlu, "Bunun için meclise sunduğumuz yasa önerileri var. Cezaların daha caydırıcı olması için. Öncelikle acil olarak bu yasaların meclisten geçmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Duruşma sonunda adliye önünde basın açıklaması yapan anne Tülay Tuncel, kızının katilinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini anlatarak, "Benim çocuğum masum bir şekilde öldürüldü. Okul önünde ışıklandırma ve kamera yoktu. Cani onu 2 hafta boyunca izlemiş ve takip etmiş. Planlı bir cinayet." dedi.

"Ben katilin hasta olduğuna asla inanmıyorum" diyen Tuncel, "Hastalığının arkasına sığınıyor. gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorum. Katiller ait olduğu yerde bulunsun, dışarıda bulunmasın. Bu çocuklarda böyle yanmasın. benim gibi analarda yanmasın." şeklinde konuştu.

Tuncel, kızı ile sürekli olarak görüştüğünü ifade ederek, "Kızımızı Gerede'ye götüreli 2 hafta olmuştu. Bu süre içerisinde oldu her şey. Kızım yurtta kalıyordu. Takip edildiğini, birinin onu takip ettiğini, kızım eve gel dedim ama anne ben okuyacağım dedi. Bu şansımı alma elimden dedi. Kıyamadım nereden bileyim izlediğin. Takip edildiğini, korktuğunu, oranın ışıklarının olmadığını bana defalarca söyledi. Ben, Uğur Aydemir denilen caninin bunu planlayarak yaptığına kesinlikle inanıyorum." dedi.

-Olay-

Bolu'nun Gerede ilçesinde 14 Ekim 2015 tarihinde Gerede Meslek Yüksek Okulu Kimya bölümü birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Dilay Gül, sınıf arkadaşı 21 yaşındaki Uğur Aydemir tarafından kıskançlık nedeniyle bıçaklanarak öldürülmüştü.

Üniversite Öğrencisinin Bıçaklanarak Öldürülmesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencisinin Bıçaklanarak Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement