Üniversite Öğrencisinin Ölümüne Dava? - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencisinin Ölümüne Dava?

Üniversite Öğrencisinin Ölümüne Dava?

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı'nın ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı.

03.02.2016 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı'nın ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı.

Kırmızı ışıkta geçerek Taşlı'nın ölümüne neden olduğu belirtilen araç sürücüsü Zeynep Nur Koşan hakkında 9 yıla

kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haber Arzu KAYA İstanbul DHA

Kadıköy'de, yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı'nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle, sürücü Zeynep Nur Koşan hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ÇARPMANIN ETKİSİYLE SAVRULDU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 14 Ocak günü akşam saatlerinde Zeynep Nur Koşan'ın (25) Suadiye Mahallesi, Çetin Emeç Bulvarı üzerinde aracıyla Maltepe istikametine doğru seyrederken, trafik ışıklarının bulunduğu yerde, yaya geçidinde yolun karşısına geçmekte olan Feride Büşra Taşlı'ya çarptığı belirtildi. Çarpmanın etkisiyle Taşlı'nın savrularak yolun kenarına düştüğü ve olay yerinde yaşamını trafik kazasına bağlı beyin kanaması sebebiyle yitirdiği ifade edilen iddianamede, olaya ilişkin alınan bilirkişi raporuna da yer verildi.

SÜRÜCÜ KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİ, ASLİ KUSURLU

Bilirkişi raporuna göre, sürücü Koşan'ın, aracıyla görüş, yön, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uymadığı belirtilen iddianamede, şüphelinin kırmızı ışıkta geçmesi sebebiyle olayda asli kusurlu, genç kızın ise kusursuz olduğu yönünde rapor düzenlendiği anlatıldı.

9 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Sürücü Zeynep Nur Koşan'ın kendisine kırmızı ışık yanmasına rağmen durmayarak seyrine devam etmek suretiyle Taşlı'nın ölümüne neden olduğu dile getirilen iddianamede, suçun 'bilinçli taksirle' işlendiği kaydedildi.

Olayın ertesi günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Zeynep Nur Koşan hakkında, 'Bilinçli taksirle ölüme neden olmak suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Koşan, Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 18 Şubat günü hakim karşısına çıkacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kaza, edinilen bilgilere göre şöyle gelişti

Bilkent Üniversitesi'nde burslu olarak hazırlık sınıfında okuyan 20 yaşındaki Feride Büşra Taşlı, sınavdan 90'un üzerinde puan alınca, çok istediği Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne ayın 22'sinde kaydını yaptıracaktı. Kazadan önceki gün YÖK ücretini de yatıran genç kız, başarısını arkadaşlarıyla birlikte yemek yiyerek kutlamaya karar verdi. Suadiye Otel civarında bir mekanda yemek yiyen genç kız, arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra, Kartal'daki evine gitmek için ışıklardan karşıya geçmek istedi. Bu sırada, Taşlı'ya, 34 LG 9655 plakalı aracı kullanan Zeynep Nur Koşan çarptı. Olayın ertesi günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Koşan cezaevine gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencisinin Ölümüne Dava? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement