Üniversite Tercihleri 26 Temmuz'da Alınmaya Başlanacak - Son Dakika
Güncel

Üniversite Tercihleri 26 Temmuz'da Alınmaya Başlanacak

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM), 2016-ÖSYS tercih işlemlerinin 26 Temmuz'da başlayacağını ve 2 Ağustos'da sona ereceğini bildirdi.

18.07.2016 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM), 2016-ÖSYS tercih işlemlerinin 26 Temmuz'da başlayacağını ve 2 Ağustos'da sona ereceğini bildirdi.

ÖSYM'nin internet sitesinde yaptığı duyuruya göre, 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden yayımlandı.

Adayların tercih işlemi için 18 Temmuz'da ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan kılavuzu esas almaları ve belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin internet sayfasında yer alabilecek duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

ÖSYM'ce, kılavuz basımı, dağıtımı ve satışının yapılmayacağı bildirildi. Adaylar tercihlerini, 26 Temmuz-2 Ağustos'ta, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak, ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

ÖSYM adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumalarını ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları uyarısında bulundu.

Duyuruda, adaylara TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisinin sorumlu olacağı belirtildi.

Adaylar, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklar ve tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılacak.

Adayların, tercihlerinin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmaları için ekranda "2016-ÖSYS tercihleriniz ÖSYM'ye bildirilmiştir." ifadesini görmeleri gerekiyor. Adayların tercih işlemini tamamladıktan sonra "tercih süresi" içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmeleri ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamaları gerektiği de açıklamada belirtildi.

Tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra adaylar "tercih süresi" içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapılabilecek.

"Tercih süresi uzatılmayacak"

Duyuruda, "tercih süresi" tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamayacağı ve gönderilen düzeltme/değişiklik taleplerini içerir dilekçelerin işleme alınmayacağı belirtildi.

Tercih işlemlerinin 2 Ağustos saat 23.59'da sona ereceği ve tercih süresinin uzatılmayacağı da duyuruldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Tercihleri 26 Temmuz'da Alınmaya Başlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement