Üniversitede Adıyaman Evi İnşaatına Başlandı - Son Dakika
Yerel

Üniversitede Adıyaman Evi İnşaatına Başlandı

Üniversitede Adıyaman Evi İnşaatına Başlandı

Adıyaman Üniversitesi yönetimi, Adıyaman'ın tarihi ve kültürel miraslarının yaşatılması amacıyla kampüste Adıyaman Evi inşaat çalışmasını başlattı.

16.04.2014 17:54  Güncelleme: 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Üniversitesi Yönetimi, Adıyaman'ın tarihi ve kültürel miraslarının yaşatılması amacıyla Merkez Kampüste "Adıyaman Evi" inşaat çalışmasını başlattı.

Tamamlandığında Adıyaman'ın yerel tarihinin ve kültürünün belli başlı özelliklerini canlandıracak olan Adıyaman Evi ile ilgili konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman'ın tarihini ve kültürünü yaşatmak için evin önemli bir görev üstleneceğini söyledi.

Kültürel motiflerin yaşatılması, korunması ve sonraki kuşaklara aktarılmasının toplum ve şehir olmanın bir gereği olduğunu vurgulayan Gönüllü, "Zemin artı 1 kat olarak projelendirdiğimiz Adıyaman Evimizin 1251 metrekare kapalı alanı olacak. İçerisinde 1 protokol salonu, 2 misafir salonu ve 1 mutfak yer alacak. Evin ön kısmında Adıyaman'ın eski evlerinde bulunan avluların bir örneği olacak. Mimari yapıya oymalı eski tip kapılar, şömine, ahşap sedir, dökme demirden kapı tokmağı, cumba, su tulumbası gibi tarihi ve kültürel motifleri işleyeceğiz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversitede Adıyaman Evi İnşaatına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement