Kafkas Üniversitesinde Kavgalara Ağlı Önlem İddiası - Son Dakika
Yerel

Kafkas Üniversitesinde Kavgalara Ağlı Önlem İddiası

Kafkas Üniversitesinde Kavgalara Ağlı Önlem İddiası

Kafkas Üniversitesinde fakülteler arasındaki boşluklara ağ çekilerek, kavgalara karşı önlem alındığı iddialarının doğruyu yansıtmadığı bildirildi.

17.04.2014 16:56  Güncelleme: 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, bazı fakülte binaları arasındaki boşluklara ağ çekilerek, kavgalara karşı önlem alındığı iddialarının doğruyu yansıtmadığını belirterek, "Ortasında boşluk bulunan binaların hepsine ağ çektik. Üstten kalem, kağıt atıyorlar. Aşağıda kantine geçen çocukların kafasına düşmesin diye yapılmış bir şey. Yaşanan olaylarla ilgisi yok" dedi.

Özcan, rektörlük binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, basında üniversitede çıkan olaylar nedeniyle binalar arasına ağ çekildiği haberlerinin yer aldığını anımsattı.

Ağların bir ay önce çekildiğini anlatan Özcan, "Allah korusun çocuklar şakalaşırken kendi aralarında ayağı kayar, tedbir amacıyla yaptık. Ortasında boşluk bulunan binaların hepsine yaptık. Üstten kalem, kağıt atıyorlar. Aşağıda kantine geçen çocukların kafasına düşmesin diye yapılmış bir şey. Yaşanan olaylarla ilgisi yok" dedi.

Özcan, bu tür olayların yaşanmasını istemediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Keşke temennimiz böyle bir şey olmasa. Bunlar bizim üç beş tane kendi öğrencimiz. Dışarıdan belki de bunları körükleyen birileri var mıdır yok mudur bilmiyorum. Ama temennimiz bizim ülkemiz herkese yeter, hepimize yeter. Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisi, Çerkezi, Lazı. O yüzden yeter ki birbirimizi sevelim. Çok az da olsa saygı duyalım. Bu ülke hepimizin. Hepimize çok rahat yeter. Birbirimizi sevgi ve hoşgörüyle karşıladıktan sonra inşallah böyle şeyler bir daha ne üniversitemizde ne ülkemizde yaşanmaz."

Üniversitede yaşanan olayların çok abartıldığına dikkati çeken Özcan, "Olur olmaz herkese bir şey soruluyor, fikri soruluyor, görüş soruluyor. Hastanede çalışan bir temizlik işçisine geliyor ondan bir bilgi alıyor. 'Yok öğrenci ölmüş, şöyle yaralanmış ağır' gibi. Alakası yok. Üç beş tane ufak tefek yaralanma var. Onun dışında kesinlikle bir şey yok. Zaten ilk gün ufak bir şey oldu onun dışında bir sıkıntımız yok Allah'a şükür. Her şey, herkes sakin. Kimsenin, ailelerin endişe etmesine gerek yok" diye konuştu. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kafkas Üniversitesinde Kavgalara Ağlı Önlem İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement