Üniversitelerde "Yemek Askısı" Uygulaması! - Son Dakika
Güncel

Üniversitelerde "Yemek Askısı" Uygulaması!

Üniversite öğrencilerinin yemek ihtiyacını karşılamak için, Türkiye'de çok özel bir sosyal sorumluluk projesi uygulanmaya başlandı.

24.02.2016 14:19  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi Kerem Acer'in projesine ilgi çığ gibi büyüyor

Projenin adı, "Yemek Askısı"… Yemek askısı uygulamasından faydalanmak için, öğrenci kimliğini göstermek yeterli.

Bir Osmanlı geleneği olan askı uygulaması, üniversite öğrencilerinin yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla, "Yemek Askısı" projesi ile yeniden hayata geçiriliyor. Üniversite kampüslerinde yer alan anlaşmalı restoranlarına giderek öğrenci kimliğini gösteren tüm öğrenciler, "Yemek Askısı" uygulamasından faydalanabiliyor. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknopark'ın desteğiyle hayata geçirilen projenin sahibi ise, henüz 6'ıncı sınıf öğrencisi olan Kerem Acer.
Üniversite öğrencilerinin yaşamını kolaylaştırmak ve yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirilen "Yemek Askısı" projesinin ortaya çıkışını anlatan Kerem Acer, "Tatile giderken Susurluk'ta dinlenme tesisinde bir şeyler yemek için durduk. Hepimiz ayran ve tost siparişi verdik. Bahçe bölümünde otururken yaşlı bir adam bahçenin önünde durdu. Bizim siparişlerimiz geldi. Ama kardeşim Burak yemeğini yemek yerine, dayanamayıp hiç dokunmadığı yemeğini bahçede duran yaşlı adama verdi. Sonra biz kalktık ve yola çıktık. Yaşadığımız bu olayı yol boyunca konuştuk ve otele geldiğimizde bu projeyi yapmaya karar verdik. Aslında küçücük gözüken iyiliklerin insanları ne kadar mutlu edebileceğinin farkına vardık. Tatil dönüşü ise hemen sosyal sorumluluk projemize başladık" dedi.

Projenin sahibi Kerem Acer hedefini şu sözlerle dile getirdi:

"Projenin sponsorluk ve restorant üyeliği görüşmelerini, bizzat kendim yönetiyorum. Hali hazırda Yıldız Teknik Üniversitesi restoranlarında başlatılan 'Yemek Askısı' uygulamasını, daha geniş öğrenci kitlesine ulaştırmak istiyoruz. Hedefim 2016'da en az 5 bin öğrencinin bu uygulamadan faydalanmasını sağlamak" diye konuştu.

Kerem Acer, "Üniversite öğrencilerine yemek yardımı yapmak için; anlaşmalı restoranlarda, kendi siparişinizi verdikten sonra, yardım yapmak istediğiniz ürünü ve sayısını belirliyorsunuz ve toplam siparişin ücretini ödüyorsunuz. Askıya bırakılan ürünlerin fişi, 'Yemek Askısı' panosuna asılıyor. Askıya bir ürün bırakıldığında, aynı üründen bir tane de restorant kendisi askıya bırakıyor. Yemek yemek isteyen öğrenciler, kimliklerini ibraz ederek askıdaki ürünü ücret ödemeden yiyebiliyorlar. Ayrıca üniversite öğrencilerine yemek ısmarlamak isteyenler, www.yemekaskisi.com üzerinden de yardımlarını ulaştırabilirler" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üniversitelerde 'Yemek Askısı' Uygulaması! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement