Üniversitelerin Rektörlük Seçim Takvimi Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Üniversitelerin Rektörlük Seçim Takvimi Belli Oldu

Üniversitelerin Rektörlük Seçim Takvimi Belli Oldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 6 Mayıs'ta üniversitelere gönderdiği yazıda, rektör adayı belirleme seçimi tarihini 12 - 14 Temmuz olarak açıkladı.

14.05.2016 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 6 Mayıs'ta üniversitelere gönderdiği yazıda, rektör adayı belirleme seçimi tarihini 12 - 14 Temmuz olarak açıkladı. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre üniversitelerde rektörlük seçimleri 12 Temmuz'da yapılacak. Fakat bu tarihte öğretim üyelerinin en az yarısının hazır bulunmaması halinde seçimler 14 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Sonuçlar 15 Temmuz'da YÖK'e gönderilecek. Rektör adaylarını İnceleme Komisyonu çalışması ise 18-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

27-28 Temmuz'da yapılacak Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısının ardından ise rektör adaylarına yönelik sonuçlar 1 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak.

YÖK 3 Mayıs'ta aldığı seçim takviminine yönelik kararı seçim yapılacak üniversitelere gönderdiği yazı ile duyurdu. Yazıda yer alan rektör aday bilgi formu ile "Rektör adayı olduğunuz üniversitenin başlıca sorunları sizce nelerdir? Rektör adayı olduğunuz üniversitenin sorunları için öngördüğünüz çözüm önerileriniz nelerdir? Rektör adayı olduğunuz ünversite için tasarladığınız yeni projeleriniz varsa nelerdir?" sorularına yanıt istendi. Üniversitelerde yapılacak rektörlük seçimlerinde seçim günü de aday olunabilecek. Gazi Üniversitesi'nde şimdiye kadar resmi olarak 20 isim adaylığını açıklarken Yıldız Teknik Üniversitesi'nde dokuz  ismin aday olduğu öğrenildi. Gaziantep Üniversitesi'nde ise şimdilik 10 kişinin adaylığını açıkladığı bildirildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde henüz iki isim adaylığını açıkladı.

Rektörlük seçimi yapılacak üniversiteler ise şöyle:

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Üniversitelerin Rektörlük Seçim Takvimi Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement