Üniversiteli Arıcılar" İlk Ballarını Hasat Etti - Son Dakika
Kültür Sanat

Üniversiteli Arıcılar" İlk Ballarını Hasat Etti

Üniversiteli Arıcılar" İlk Ballarını Hasat Etti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) bir grup öğretim üyesi, "Kendi Balını Kendin Üret" projesi kapsamında ürettikleri balın hasadını yaptı.

21.09.2016 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) bir grup öğretim üyesi, "Kendi Balını Kendin Üret" projesi kapsamında ürettikleri balın hasadını yaptı.

YYÜ Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından organik bal üretiminin özendirilmesi amacıyla haziran ayında başlatılan proje kapsamında eğitim alan 18 öğretim üyesine 20 arılı kovan verildi.

Öğretim üyeleri bugün merkezde düzenlenen etkinlikte ürettikleri balın hasadını yaptı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretim üyelerinin merkezde edindikleri bilgilerle organik bal üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Arıcılık ve bal üretimi konusunda vatandaşları bilinçlendirmek ve kendi ballarını üretebileceklerini göstermek istediklerini ifade eden Battal, "Üniversitemiz her yıl bal üretimini yapıyordu ve çok da rağbet görüyordu. Bu yıl da ürettiğimiz balı piyasaya satacağız. Ama hobi arıcılığı yapan arkadaşlarımız kendilerinin ürettiği doğal balı bu kış yemiş olacaklar." dedi.

Battal, kentte ilk kez uygulanan projenin gelişmesi için çalıştıklarını anlattı.

Daha önce hobi arıcılığıyla ilgili öğretim üyelerine ve idari personele duyuru yaptıklarını anlatan Battal, şöyle konuştu:

"Onlardan gelen başvuru sonucu birer kovan sattık. Bu kovanların bakım ücretini kendilerinden aldık. Buna bağlı olarak bugün arkadaşlarımızı davet ettik ve bal hasadını birlikte yapıyoruz. Kendileri başından sonuna kadar takip ettikleri doğal balı yiyecekler. Üniversitemizin arıları biraz da 'eğitimli arı' olduğu için daha iyi bal elde ettik. Bu projeyi Van'da yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz."

Rektör Battal ile öğretim üyeleri hasadını yaptıkları balın tadına baktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Üniversiteli Arıcılar' İlk Ballarını Hasat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement