Üniversiteli Büşra'nın Ölümüne Neden Olan Psikolog Serbest Kaldı - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Büşra'nın Ölümüne Neden Olan Psikolog Serbest Kaldı

Üniversiteli Büşra\'nın Ölümüne Neden Olan Psikolog Serbest Kaldı

Bağdat Caddesi'nde kırmızı ışıkta geçerek üniversite öğrencisi Büşra Taşlı'nın ölümüne neden olan psikolog Zeynep Nur Koşan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

05.05.2016 13:35  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy'de, yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı'nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan sürücü Zeynep Nur Koşan yaklaşık 4 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Ailenin avukatı Efkan Bolaç, "Bu celse sanık toplanacak delil kalmaması sebebiyle tahliye edildi. Görüntü deşifresinde şu ortaya çıktı; Büşra kesinlikle butona basmış ve butona basmayla birlikte yaya yeşil ışık yanıyor. Rapora göre sürücünün kırmızı ışıkta geçtiği çok net" dedi.

PSİKOLOĞUN YARGILAMASINA DEVAM EDİLDİ

Kadıköy'de, 14 Ocak'ta yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Feride Büşra Taşlı'nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle psikolog Zeynep Nur Koşan'ın yargılanmasına devam edildi.


GÖRÜNTÜ KAYITLARINA İLİŞKİN RAPOR

Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nden görülen davaya, 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Zeynep Nur Koşan, Feride Büşra Taşlı'nın anne ve babası, ablaları ile taraf avukatları katıldı. İzleyiciler ise duruşma salonuna alınmadı. Mahkeme hakimi celse arası olay yerinde keşif yapıldığını, keşfe ilişkin bilirkişi raporunun mahkemeye gelmediğini ancak olaya ilişkin görüntü kayıtlarının incelenip çözümüne ilişkin raporun dosyaya geldiğini belirtti.


Psikolog Zeynep Nur Koşan

"ENGEL OLAMADIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM"

Sanık Koşan'ın avukatı Naim Karakaya ise sadece bir apartmana ait kameradaki görüntünün incelenip dosyaya rapor sunulduğunu belirterek, diğer görüntü kayıtlarının da incelenip rapor haline getirilmesini talep etti. Avukat Karakaya ayrıca suça ilişkin tüm delillerin toplandığını ifade ederek müvekkilinin tahliye edilmesini istedi. Duruşmada söz alan sanık Zeynep Nur Koşan, Taşlı ailesine baş sağlığı dileyerek, "4 aydır tutukluyum. Bilerek ve isteyerek zarar vermedim" dedi. Bunun üzerine mahkeme hakimi Remzi Özdemir ise, "Zaten bu yüzden yargılanmıyorsun" diye konuştu. Sanık Koşan, "Engel olamadığım için üzgünüm. Tahliyemi talep ederim" dedi.


Üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme hakimi,sanığın üzerine atılı suçun niteliği, delillerin toplanmış bulunması, karartma ihtimalinin ortadan kalması gözetildiğinde, tutuklama tedbirinin gereksiz kalacağını belirterek adli kontrol tedbirlerinin yeterli olacağı kanaatine varıldığını ifade ederek sanığın tahliyesine karar verdi.

"KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİ"

Duruşma sonrası dava dosyasına giren görüntü kayıtlarının incelenmesine dair rapor hakkında konuşan ailenin avukatı Efkan Bolaç, "Bu celse sanık toplanacak delil kalmaması sebebiyle tahliye edildi. Görüntü deşifresinde şu ortaya çıktı; Büşra kesinlikle butona basmış ve butona basmayla birlikte yaya yeşil ışık yanıyor. Rapora göre sürücünün kırmızı ışıkta geçtiği çok net. Frenle ilgili olarak sorun var. Işıktan 25-30 metre sonra duran bir araç var. Bununla ilgili olarak ek rapor istendi. Duruşma 31 Mayıs'a kaldı. 31 Mayıs'tan sonra zannedersem taraflar taleplerini iletecek ve ya 31 Mayıs'ta yada bir sonraki celse karara çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversiteli Büşra'nın Ölümüne Neden Olan Psikolog Serbest Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Nihal: Zengin sen serbestsin garibansan suçlusun... Ne biçim adalet bu 14 1 Yanıtla
  • asi: yazık olmuş bu güzel iki kızımıza yaşayamadılar gençliklerini 7 2 Yanıtla
  • ANTİ AKP: HİLAFETÇİYİM ALLAH IN ADAMIYIM DİYEREK ALLAH İLE İNSANLARI ALDATARAK SÜLÜK GİBİ KANINI EMEREK ÇALIŞANLARA 1300 TL ASGARİ ÜCRETİ FAZLA GÖREREK 300 TL SİNİ CEBELLEZİ EDEREK HER AY EMEKLİ MAAŞLARINDAN TIRTIKLAYARAK MAKARNA KÖMÜR ÇEKYAT ALIŞ VERİŞ ÇEKİ ÇEYREK ALTIN DAĞITARAK MİLLETİN GÖZÜNÜ BOYAMAK SURETİYLE MATAH BİR İŞ YAPIYORMUŞ GİBİ HAVALARA GİRİP AHKAM KESEREK CAMİ İMAMLARI VASITASI İLE MİLLETE ŞÜKRETMESİNİ ÖĞRETEREK YÜZÜNÜZ KIZARMADAN SIKILMADAN DİNDARLIKTAN MÜSLÜMANLIKTAN BAHSEDEBİLİYORSUNUZ. 2 3 Yanıtla

Advertisement