Üniversiteli Çoban - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Çoban

Üniversiteli Çoban

Samsun'da düzenlenen çobanlık mesleği eğitimi almak için 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi' kapsamında eğitim gören 64 kişi törenle sertifika aldı.

24.02.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da düzenlenen çobanlık mesleği eğitimi almak için 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi' kapsamında eğitim gören 64 kişi törenle sertifika aldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Soykan Yıldırım da sertifikalı çoban oldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi' çerçevesinde Samsun'da 64 kişiye çobanlık mesleğinin öğretilmesi için 15 gün süreyle eğitim verildi. Eğitimi tamamlayan kursiyerler bugün Amisos Otel'de düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, Vezirköprü İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı'da katıldı. Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, törende yaptığı konuşmada sertifika almayı hak kazanan kursiyerleri tebrik ederek, "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi kapsamında kursu açacağımız dönemde katılımın az olmasıyla ilgili endişe duyduk. Ancak çok güzel bir ilgiyle karşılaştık" diye konuştu.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Soykan Yıldırım da kursa katılıp sertifika almayı hak kazananlar arasında yer aldı. Üniversiteli ve sertifikalı çoban Yıldırım, çocukluğundan itibaren hayvanları çok sevdiğini ve hayalinin veteriner olmak olduğunu belirterek, "Üniversiteye giriş sınavında yeterli puanı alamadığım için beden eğitimi alanında eğitim gördüm. Hayvanlara karşı her zaman büyük bir sevgim oldu. Onlarla ilgili bilgi sahibi olmak istedim. Bu kursa katıldım. Çok mutluyum. Kursu bitirdim, birçok bilgi öğrendikten sonra sertifikamı da aldım" diye konuştu. Tören sonunda kursiyerler çobanların kullandığı keçeden yapılan kepenek giyerek fotoğraf çektirdi. - Samsun

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement