Üniversiteli Deniz Yaşam Savaşını Kaybetti (2) - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Deniz Yaşam Savaşını Kaybetti (2)

Üniversiteli Deniz Yaşam Savaşını Kaybetti (2)

Son YOLCULUĞUNA DAVUL ZURNAYLA UĞURLANDI Adana Başkent Hastanesi Morgu'ndan alınan Deniz Sınar'ın cenazesi, Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi'nin Turgutreis Mahallesi'ndeki evine getirildi.

19.08.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son YOLCULUĞUNA DAVUL ZURNAYLA UĞURLANDI

Adana Başkent Hastanesi Morgu'ndan alınan Deniz Sınar'ın cenazesi, Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi'nin Turgutreis Mahallesi'ndeki evine getirildi. Cenaze, anne Muazzez Sınar'ın isteği üzerine sokakta davul zurna ile karşılandı. Sınar'ın cenazesinin gelmesi ile birlikte gözyaşları da sel oldu. Sınar'ın annesi Muazzez ile ablası Derya, ağıt yakarak göz yaşı döktü.

Cenaze yıkama aracında Deniz Sınar'ın cenazesi yıkanırken, dışarıda yakınları da davul zurna çaldırdı. Oğlunun kaybetmenin acısını yaşayan annesi Muazzez Sınar, oğlunun cenazesi yıkanırken davul zurna eşliğinde göz yaşı dökerek oynadı. Cenaze yıkandıktan sonra oğluna kına yaktıran anne Sınar, "Ben seni askere gönderecektim, düğününde oynayacaktım. Beni sana kına yakıp asker yapacaktım. Bizi nasıl yalnız bıraktın kınalı yavrum" diyerek ağıt yaktı. Cenaze aracının etrafında toplanan Deniz Sınar'ın ailesi ve yakınları kına yakılırken, 'Kınayı Getir Aney', 'Yiğidim Aslanım', 'Kırmızı Gül Demet Demet' türkülerini söyleyip oynadı.

KARDEŞİNİN ADINI 'DERYA DENİZ' KOYDUM

Türkülerin söylendiği sırada ayakta durmakta güçlük çeken Sınar'ın annesi Muazzez ile ablası Derya, birbirlerine sarılarak ağlarken, acılı anne cenaze yıkama aracındaki oğluna seslenerek, "Beni nasıl bıraktın Deniz'im. Seni kimse unutmayacak. Ablan, ailen, akrabaların, arkadaşların kimse unutmayacak. Seni ablan da yaşatacağım. Ablanın adını Derya Deniz koydum Deniz'im. Ablan şimdi doğdu, yeniden doğdu. Kimseye unutturmayacağım seni. Sen hep bizimle olacaksın" diye ağıt yaktı.

PARALARI İLE BİZİ SUSTURMAYA ÇALIŞTILAR

Oğluna çarparak ölümüne neden olan sürücünün serbest bırakılmasına da isyan eden Muazzez Sınar, "Adalet yerini bulsun. Paraları ile çocuklarını kaçırıyorlar. Ben bir anneyim, adalet istiyorum lütfen sahip çıkılsın bize. Ben kocamı geçen sene kaybettim. Daha yıl dönümü olmadı. Oğluma çarpan daha çocuk. Serbest kaldı, bıraktılar. Başbakanım, Cumhurbaşkanım senden rica ediyorum. Paraları ile bizi susturmaya çalıştılar. Oğlumu geri verebilecekler mi bana?" diye konuştu.

Kınanın yakılmasının ardından Deniz Sınar'ın cenazesi bir kamyonetin arkasında götürüldüğü Karaduvar Mahallesi Mezarlığı'nda, kılınan cenaze namazın ardından göz yaşları arasında defnedildi.

OĞLUMUN DÜĞÜNÜNDE OYNAYACAKTIM

Anne Muazzez Sınar, oğlunun düğününü göremediği için cenazede davul ve zurna çaldırdığını ifade ederek şunları söyledi:

"Ben oğluma kına yakarak askere gönderecektim. Evlenirken kınasını yakacak, düğününde davullar çaldıracaktım. Ama oğlumu benden aldılar. Deniz'im, canım gitti bu gün. Oğlumun asker eğlencesinde yakamadığım kınayı cenazesinde yakıyor, düğününde çaldıramadığım davul zurnayı ona veda ederken çaldırıyorum. Oğlumun düğününde oynayacaktım ama yavruma veda ederken yapıyorum. Ben yavrumu davul zurnalarla, türkülerle, içimdeki yangınla uğurluyorum. Bu gün senin asker eğlencen oğlum. Bu gün senin düğünün oğlum. Benim iki gözüm vardı. Birini aldılar bu gün" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversiteli Deniz Yaşam Savaşını Kaybetti (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement