Üniversiteli Sinem Cinayetinde Delilleri Karartan 2 Sanığa Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Sinem Cinayetinde Delilleri Karartan 2 Sanığa Hapis Cezası

Üniversiteli Sinem Cinayetinde Delilleri Karartan 2 Sanığa Hapis Cezası

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, kaybolduktan 3 yıl sonra battaniyeye sarılı olarak kemikleri bulunan Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'un öldürülmesinde, suç delillerini karartmaktan yargılanan Erdal Güneş ve Rıfat Alimhan 3'er yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

09.10.2014 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, kaybolduktan 3 yıl sonra battaniyeye sarılı olarak kemikleri bulunan Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur'un öldürülmesinde, suç delillerini karartmaktan yargılanan Erdal Güneş ve Rıfat Alimhan 3'er yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti Rıfat Alimhan'ın cezasını, üniversiteli genç kızın cesetinin yerini gösterdiği için 8 ay 12 güne indirdi.

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2'nci sınıfa giden Sinem Yurdanur, 2010 yılı temmuz ayında sınava girmek için ailesinin yaşadığı İstanbul Çatalca'dan İnegöl'e geldi. Burada kaybolan Sinem Yurdanur'un battaniyeye sarılı kemik ve saçlarına geçen Şubat ayında bulundu. Kemikleri ve saçlarından alınan örneklerle yapılan DNA testi sonucu cesedin Sinem Yurdanur'a ait olduğu belirlendi.

Cinayet, Sinem Yurdanur'u öldürdükten sonra karıştığı suç örgütüne polisin düzenlediği operasyonda, yakalanacağını anlayınca evinde intihar eden sevgilisi Emrah Kaya'nın işlediği, arkadaşı Rıfat Alimhan'ın vicdan azabına dayanamayıp olayı polise itiraf etmesiyle ortaya çıktı.

Bunun üzerine polis Sinem Yurdanur'un cesedine ilçeye bağlı Çayyakan Köyü Boğazova Mevkii'nde uçurumun eşiğinde ulaştı. Talihsiz genç kızın kemikleri yapılan DNA testinin ardından İstanbul Çatalca'da toprağa verilirken, İnegöl Cumhuriyet Savcılığı olayla yapılan soruşturma sonunda Rıfat Alimhan ve Hanım Ağa çetesi davasından müebbet hapis cezası alan Erdal Güneş hakkında "Suç delilini karartmak" suçundan İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

ANNE YURDANUR: SOYADIN GİBİ BENİ GÜNEŞTE KAVURDUN

Karar aşamasına gelen yargılamaya İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sinem Yurdanur'un annesi Şerifi Yurdanur ve babası Tahsin Yurdanur'un da katıldığı duruşmada sanık Erdal Güneş'in ifadesi, Segbis adı verilen telekonferans yöntemiyle alındı.

Segbis sistemi ile cezaevinden bağlanan Erdal Güneş'e seslenen Şerife Yurdanur, "Sen benim okumaya gönderdiğim kızımın evine niye adım atıyorsun, orada senin ne işin vardı. Sen beni soyadın gibi güneşte kavurdun, içimi yaktın, benim kızım sizlerin peşinden gelecek birisi değildi. Bunu biliyordunuz ve ona bir ders vermek gerekiyordu. Dersi de çok iyi verdiniz. Beni 42 yaşında mezara gömdünüz. 4-5 yıl ben kızımın yolunu gözledim. Beni bu şekilde oyaladınız. Takım elbiseli birisi diyorlar. O sendin Erdal Güneş, bunu biliyorum. Doğruyu söyle, benim kızım size teslim olacak birisi değil ve namusu için ona kıydınız. Ben biliyorum. Sen bugünün hatırına doğru söyle. Zaten bil ki mazlum her zaman hakkını alır. Benim elim hem bu dünya da hem mahşerde senin yakana yapışacaktır. Ben bundan başka bir şey demiyorum" dedi.

"OLAYIN ASLINI ANLATMASINI İSTEDİM"

Duruşmada savunmasını yapan Erdal Güneş, iddia edildiği gibi suça iştirak etmediğini söyledi. "Ben soruşturma sırasında iyi niyetle yardımcı olmakta istedim" diyen Güneş,  "Kimin ne dediği beni ilgilendirmez. Dosyayı en iyi mahkemeniz biliyor. Ben Sinem'i tanımıyorum. Kendisi ile bir arada bulunmadım. Sinem ile hiçbir ortamda bulunmadım. Hayatımda hiç görmedim. Dolayısıyla kesinlikle suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

RIFAT'I BEN İKNA ETTİ

Suç delillerini gizlemediğini de savunan Güneş, "Hatta kayıp Sinem'in öldürülmüş olduğu bile bilinmediği bir sırada ben kendisinin öldürüldüğünü söyledim. O sırada ben Rıfat'ın ismini vermedim. Fakat cezaevinde Rıfat'a gidip 'oğlum şu olayın aslını anlat, insanlar daha fazla mağdur olmasın' dedim ve Rıfat'ı ikna ettim. Bunun üzerine Rıfat cesedin yerini gösterdi" dedi.

Duruşmaya katılan tutuksuz sanık Rıfat Alimhan ise verdiği ifadede, "Ben sizi ve kızınızı tanımıyorum. Sizin kızınızın yanında dolaşırken, gezerken kim görmüş. Birileri sizin kafanızı karıştırıyor. Siz de bana suçu yüklüyorsunuz. Benim sizin kızınızın öldürülmesi olayında hiçbir bağlantım ilgim, yardımım yoktur" dedi.

İfadelerin alınmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme Erdal Güneş ve Rıfat Alimhan'ı suç delillerini gizlemek suçlarından dolayı 3'er yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti daha sonra, Rıfat Alimhan'ın maktulün cesedinin yerini soruşturma aşamasında göstermesi nedeniyle  cezasını 8 ay 12 güne indirildi. - İnegölbursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversiteli Sinem Cinayetinde Delilleri Karartan 2 Sanığa Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement