Üniversiteli Yelkenci Aranıyor - Son Dakika
Yerel

Üniversiteli Yelkenci Aranıyor

Üniversiteli Yelkenci Aranıyor

İMEAK DTO İzmir Şubesi ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü, yelken sporuna ilgi duyan 30 üniversite öğrencisine yelkenli yat kullanmayı öğretecek.

21.05.2014 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İMEAK DTO İzmir Şubesi ve Ege Açık Deniz Yat Kulübü'nün yelken sporuna ilgi duyan 30 üniversite öğrencisine yelkenli yat kullanmayı öğreteceği bildirildi.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, yaptığı açıklamada, Ege Açık Deniz Yat Kulübü işbirliğiyle denizciliğe ve yelken sporuna ilgi duyan ancak maddi imkanları kendi başına eğitim almaya yeterli olmayan 30 üniversite öğrencisine yelkenli yat kullanma eğitimi verileceğini kaydetti.

Proje ile eğitime katılacak kursiyerlere temel denizcilik bilgileri ve yelkenli yat seyir tecrübesi kazandırılacağını, başarılı olan kursiyerlere lisans çıkartılarak yelken sporuna devam ettirilmelerinin hedeflendiğini belirten Öztürk, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Eğitim için uygun şartları taşıyan kursiyerler seçildikten sonra 7-8 Haziran'da teorik ve denizde uygulamalı eğitime alınacaklar. Eğitimler, Sığacık Teos Marina içinde Ege Açık Deniz Yat Kulüp binasında verilecek teorik derslerle başlayacak. Daha sonra Sığacık Körfezi'nde EAYK tarafından temin edilen teknelerle denize açılarak uygulamalı olarak eğitime devam edecekler. Bu aşamayı başarıyla tamamlayan kursiyerler, 14-15 Haziran tarihlerinde yapılacak yat yarışlarına katılarak eğitimlerini ilerletecekler. Eğitimlere katılmak isteyen kursiyerlerin başvurularını İMEAK DTO İzmir Şubesi'ne yapmaları gerekmektedir." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversiteli Yelkenci Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement