Üniversiteliler, Kuşların Aç Kalmaması İçin Seferber Oldu - Son Dakika
Yerel

Üniversiteliler, Kuşların Aç Kalmaması İçin Seferber Oldu

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Toplum Gönülleri Kulübü üyesi öğrenciler, kış aylarında yem bulamayan kuşlar için beşer litrelik pet şişelerden yemlik yaptı.

21.02.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Toplum Gönülleri Kulübü üyesi öğrenciler, kış aylarında yem bulamayan kuşlar için beşer litrelik pet şişelerden yemlik yaptı.

"Beşliğini Kap Gel Projesi" kapsamında bir araya gelen öğrenciler, pet şişeleri keserek yaptıkları yemliklerin içini yiyecekle doldurarak ağaçlara ve direklere astı.

Kulüp sözcüsü Melike Nursen Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla kuşların yiyecek bulmakta zorluk çektiğini söyledi.

Bu konuya dikkat çekmek istediklerini belirten Ayhan, "5 litrelik pet şişelerin ağızlarını keserek etrafını kuşlara zarar vermemesi için bantlayıp yemlikler hazırladık. Bunları da ağaçlara, direklere ve kuşların gelebilecekleri yerlere astık. Pet şişelerin boş kalmaması için öğrencilerin yaşadığı semtlere asmaya özen gösterdik. Esnaf da projeye katkı sağladı" diye konuştu.

Ayhan, sokak hayvanlarının kış aylarında insanların desteğine daha fazla ihtiyaç duyduğunu, bu konuda farkındalık oluşturmak istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversiteliler, Kuşların Aç Kalmaması İçin Seferber Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement