Üniversiteliler, Sokak Hayvanlarına 'Barınak' Yaptı - Son Dakika
Güncel

Üniversiteliler, Sokak Hayvanlarına 'Barınak' Yaptı

Üniversiteliler, Sokak Hayvanlarına \'Barınak\' Yaptı

Kars Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, Sosyal Proje Geliştirme Dersi kapsamında sokak hayvanlarını soğuktan korumak ve sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağlamak için plastik kasalardan barınak yaptı.

27.03.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, Sosyal Proje Geliştirme Dersi kapsamında sokak hayvanlarını soğuktan korumak ve sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağlamak için plastik kasalardan barınak yaptı. Öğrenciler Kars Çayının kenarında yaptıkları barınağa lokanta ve manavlardan aldıkları artık yiyecekleri bırakıyor.

Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmeniliği 4'üncü sınıf öğrencileri Özlem Atasoy, Necibe Çetiner, Leyla Baltuk, Ahmet Arif Sinik, Murat Güneş, Özgür Kasım ve Rasim Yiğittap 'Sosyal Proje Geliştirme Dersi' kapsamında sokak hayvanlarını sıcak bir yuvayaya kavuşturmak için harekete geçti. İşe önce bakkallardan ve çöplerden plastik kasa toplamakla başlayan üniversite öğrencileri, daha sonra toplanan malzemelerle Kaleiçi semtinde Kars Çayının kenarına barınak yaptı. Yaptıkları barınağın soğuktan etkilenmemesi için etrafını karton ve naylonla kapatan üniversiteliler, lokanta ve manavlardan aldıkları atık yiyecekleri barınağa bırakmaya başladılar.

Çevrede takdirle karşılanan ve destek gören üniversite öğrencileri, "Kışın çok sert geçtiği Kars'ta sokakta yaşayan kedi ve köpekler için sıcak bir yuva kurmayı hedefledik. Yiyecek bıraktığımız için barınak her gün kedi ve köpeklerle dolup taşıyor. Barınağı Kars Çayı kenarında yaptık ki hayvanlar susuz kalmasın. Civarda çok olan sahipsiz hayvanların hem karnı doyuyor hem de artık üşümüyorlar. Barınakların üzerine de 'Evim şahane', 'Gariban yeri', 'Bizim fakirhane' gibi her hayvanın yuvasını belli eden esprili yazılar yazdık. Hayvanların boyutunu düşünerek yaptığımız barınaklar projesini geliştirmeyi sürdüreceğiz" diye konuştular. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversiteliler, Sokak Hayvanlarına 'Barınak' Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement