Üniversitelilerden, İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Üniversitelilerden, İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Yardım

Üniversitelilerden, İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Yardım

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde 6 üniversite öğrencisi, Kayacık İlkokulu'ndaki ihtiyaç sahibi 21 öğrenciyi giydirip, kırtasiye malzemesi yardımı yaptı.

05.12.2016 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde 6 üniversite öğrencisi, Kayacık İlkokulu'ndaki ihtiyaç sahibi 21 öğrenciyi giydirip, kırtasiye malzemesi yardımı yaptı. Üniversiteli gençler, belediye, okul arkadaşları ve esnaftan topladıkları giyecek ve kırtasiye malzemelerini dağıtırken palyoço kostümü giyip, öğrencileri çeşitli etkinliklerle de eğlendirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden 6 öğrenci, Seydikemer'in kırsal Kayacık Mahallesi'ndeki Kayacık İlkokulu'ndaki 21 öğrencinin giyim ve kırtasiye eksiklerini gidermek için geçen hafta harekete geçti. Öncelikle okula gelerek eksikleri tespit eden üniversite öğrencileri, daha sonra Seydikemer Belediyesi ve esnaftan yardım istedi. Belediye, esnaf ve okul arkadaşlarının yardımlarıyla ilkokul öğrencileri için giyim ve kırtasiye malzemeleri alan üniversite öğrencileri, palyaço kıyafetleri giyerek bugün tekrar okula geldi.

HEDİYE SEVİNCİ

İlkokul öğrencilerinin yüzlerini boyayıp, onlarla birlikte oyunlar oynayan üniversite öğrencileri, mini tiyatro ve kukla gösterileri yaptı. Üniversite öğrencileri daha sonra yanlarında getirdikleri giyim ve kırtasiye malzemelerini ilkokul öğrencilerine dağıttı. Öğrenciler aldıkları hediyeler karşısında büyük mutluluk yaşadı. Üniversite öğrencisi Tuğba Al, minik öğrencilerle birlikte keyifli zaman geçirdiklerini belirterek aynı çalışmayı Yakacık ve Kaya İlkokulları'nda da yapacaklarını söyledi. Eksiklerin tespiti için geldiklerinde, öğrenciler için yapılması gereken çok şey olduğunu gördüklerini belirten Al, "Fethiyeli esnaflara ve Seydikemer Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilere ayakkabılar, çantalar almamızda bize destek oldular. Kırtasiye malzemeleri dağıttık. Onlarda mutlu, bizde çok mutlu olduk." dedi.

Üniversite öğrencilerinden Melis Çavuşoğlu da eksiklerin tespitinin ardından yardım toplamak için belediye ve esnaflarla iletişime geçtiklerini kaydetti. Öğrencileri elleriyle giydirdiklerini anlatan Çavuşoğlu, "Aynı zamanda çocukları eğlendirmek istedik. Esnaf bir ağabeyimiz bizim giyeceğimiz kostümlerle ilgilendi. Gönüllü olarak ben de palyaço kıyafeti giydim. Küçüklerin çok hoşuna gitti. Öğrencilerden bazılarının mont, ayakkabı, okul kıyafetleri yoktu. Bazılarının ise yırtıktı. Onları yeniledik" diye konuştu.

Üniversite öğrencilerine teşekkür eden Kayacık İlkokulu öğretmeni Azim Taşdemir ise şunları söyledi:

"Önce gelip eksikleri tespit ettiler. Seydikemer Belediyesi ile işbirliği yaparak bugün okulumuza geldiler. Öğrencilerimize farklı hediyeler dağıtıldı. Mini tiyatro ve kukla gösterileri yapıldı. Öğrencilerimiz için unutamayacakları bir gün oldu. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Kayacık Mahallesi ilçe merkezine uzak. Çocuklar ilçeye belki haftada bir, belki de ayda bir gidiyor. Gösteriler, yüz boyamaları çocuklar için çok farklı etkinlikler. Hayatları boyunca unutamayacakları bir gün oldu."

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversitelilerden, İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement