Üniversitelilere İnternet Gazeteciliğini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Üniversitelilere İnternet Gazeteciliğini Anlattı

Üniversitelilere İnternet Gazeteciliğini Anlattı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) ÇOMÜ TV ve İletişim Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Posta Gazetesi Web Sitesi Yayın Yönetmeni Serkut Bozkurt, 'İnternette Haber Yazımı ve İnternet Muhabirliği' konulu konferans verdi.

04.12.2014 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) ÇOMÜ TV ve İletişim Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Posta Gazetesi Web Sitesi Yayın Yönetmeni Serkut Bozkurt, 'İnternette Haber Yazımı ve İnternet Muhabirliği' konulu konferans verdi.

ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu Safiye Hüseyin Elbi Salonu'nda gerçekleştirilen konferansı ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sadet Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Saçar, ÇOMÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Binnur Meriçli Yapıcı, ÇOMÜ TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Bulut, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Murat Dereli ile akademisyen ve öğrenciler katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, iletişim alanında düzenledikleri konferanslar dizisinde bu kez alanında çok başarılı ve kendisini göstermiş bir gazeteciyi ağırladıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Laçiner, "Kendisinden doğrudan sahanın sorunlarını, zorluklarını dinleme fırsatı bulacağız. Özellikle, İletişim Fakültesi öğrencilerimiz ve tabiki tüm öğrencilerimiz bence bu fırsatı iyi değerlendirmeliler. Artık gazetecilik sadece İletişim Fakültesi mezunlarının girdiği bir alan olmaktan çıktı. Biraz güçlü bir cep telefonu olan herkes gazeteci, televizyoncu olabilme fırsatını bir yönüyle yakalayabiliyor. Bütün mesele kendini geliştirmeye ve mantığını anlamaya kalıyor" dedi.

'İnternette Haber Yazımı ve İnternet Muhabirliği' konusunda konferans veren Posta Gazetesi Web Sitesi Yayın Yönetmeni Serkut Bozkurt, tüm dünyada insanların haberi en çok öğrendikleri alanın yüzde 80 ana haberler olduğuna vurgu yaparak, "Ana haberin şöyle bir özelliği var; İnsanlar işten eve geldiklerinde yüzde 80 televizyonu açıp ana haberleri izliyorlar. İkinci ise haber kanalları. Haber kanallarının özelliğiyse sürekli son dakika haberleri vermesi. Kimse bütün gün haber kanalı başında durmuyor. O ana haberdeki 40 dakika içinde her şey var. Siyaset, aktüel, cinayet, magazin, sağlık, spor haberi de var. Her şeyi 40 dakika da vermek zorundasınız. İnsanlar da o 40 dakikalık haberi açıkçası benimsediler. Gündemi ondan öğreniyorlar. Siyasete yön verenler de ana haberler. Sonrasındaysa internet haberleri, gazete ve sosyal medya geliyor. Sosyal medyanın yapısı ise herkesi muhabir olmaya zorluyor?" diye konuştu.

Konferans sonunda ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Posta Gazetesi Web Sitesi Yayın Yönetmeni Serkut Bozkurt'a günün anısına bir plaket takdim etti. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversitelilere İnternet Gazeteciliğini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement