Üniversiteliye Saldırı Davası Ağır Ceza'da Görülecek - Son Dakika
Güncel

Üniversiteliye Saldırı Davası Ağır Ceza'da Görülecek

Üniversiteliye Saldırı Davası Ağır Ceza\'da Görülecek

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrencilerin saldırısına uğrayan 25 yaşındaki Metehan Tuna Göre'nin beyin kanaması geçirmesiyle ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.

18.02.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrencilerin saldırısına uğrayan 25 yaşındaki Metehan Tuna Göre'nin beyin kanaması geçirmesiyle ilgili davanın ilk duruşması yapıldı. 'Basit yaralama, hakaret, tehdit'le suçlanan 3 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verildi.

Trabzon 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya olayın mağduru Metehan Tuna Göre, koltuk değnekleriyle katıldı. Sanık öğrenciler Emre Vatan, Alperen Mergen ve Fatih Çatak ile tarafların avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmayı CHP Milletvekili Hüseyin Aygün de izledi. Müşteki avukatı Sercan Kaya, olayın basit yaralama olmadığını, ortada bir husumet olduğunu söyledi, suç unsuru taşıyan aletle kasten adam öldürmeye teşebbüs edildiğini ve vakanın planlı olduğunu iddia ederek duruşmanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesini talep etti. Sanık Alperen Mergen'in avukatı Nusret Yılmaz da müvekkilinin yaralanan öğrenciyi tanımadığını, dolayısıyla da aralarında hiçbir husumet olmadığını savunarak, söz konusu suç aleti bıçağın keskin tarafının kullanılmadığını, bu nedenle de olayın planlı bir şekilde gerçekleştirilmediğini söyledi.

DOSYA AĞIR CEZAYA GÖNDERİLECEK

İfadelerin alınmasının ardından duruşmaya kısa süre ara veren mahkeme heyeti, müşteki avukatın görevsizlik talebini göz önünde bulundurarak, olayda kasten adam öldürmeye teşebbüs suçunun unsurlarının olabileceğini kaydetti, dosyanın Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Duruşma sonrası Trabzon Adliye Sarayı önünde karşıt görüşlü öğrenci gruplarının toplanması üzerine polisler güvenlik önlemleri aldı. Karşılıklı slogan atan gruplar bir süre sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

HUKUK YERİNİ BULDU

Duruşma sonrası konuşan olayın mağduru üniversite öğrencisi Metehan Tuna Göre, "Hakim görevsizlik talebini kabul etti. Ağır cezada yargılanmaları çok doğru. Hukuk yerini buldu. Böyle bir karar beklemiyordum. İyi oldu" dedi. Sağlık sorunlarının ve tedavisinin sürdüğünü anlatan Göre, "Babam benim durumuma üzüldüğü için beyin tümörü sorunu daha da ilerledi, tekrar ameliyat olmak zorunda kaldı. Bu olayda sadece ben değil ailem, arkadaşlarım ve herkes mağdur oldu" diye konuştu.

KTÜ Öğrenci Kolektifi grubu üyesi olan Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi Metehan Tuna Göre, Kanuni Kampüsü yakınındaki Kalkınma Mahallesi'nde geçen yıl 21 Eylül gecesi karşıt görüşlü bir grubun saldırısına uğramış, başına aldığı darbeler nedeniyle beyin kanaması geçirmiş ve hastanede tedavi altına alınmıştı. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversiteliye Saldırı Davası Ağır Ceza'da Görülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement