Üniversitenin "Koyunları" Alıcılarını Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Üniversitenin "Koyunları" Alıcılarını Bekliyor

KAÜ Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde yetiştirilen 60 koyundan 35'i Kurban Bayramı için satılırken, 25'i de alıcılarını bekliyor Fiyatları piyasa araştırmasından sonra belirlenen koyunlar, kilogramı 10,5 liradan satılıyor.

26.09.2014 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇAĞLAR SEFERTAŞ - Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde yetiştirilen 60 koyundan 35'i Kurban Bayramı için satılırken, 25'i de alıcılarını bekliyor.

Kars ve Ardahan yöresinde görülen ve "Tuj" cinsi olarak bilinen koyunlar, yazın üniversitenin meralarında, kışın da özel ahırlarda besleniyor.

Üniversitede yetiştirilen 60 kurbanlık, daha çok üniversitede eğitim veren öğretim üyeleri, memur ve personel tarafından satın alınıyor.

KAÜ Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği veteriner hekimi Hüseyin Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftlikte bulunan hayvanları tamamen organik olarak beslediklerini söyledi.

Hayvanların yazın meralarda, kışın da kendi biçtikleri otlarla beslediğini ifade eden Gürbüz, "Meramız çok büyük. Hayvanların yiyeceklerini tamamen kendimiz üretiyoruz. Burada beslediğimiz ve Kurban Bayramı için satışa sunduğumuz koyunların cinsi Kars ve Ardahan yöresinde 'Tuj' koyunu olarak geçiyor" dedi.

Gürbüz, koyunların doğduktan sonra annelerinin sütüyle beslendiğini ve koyunları daha sonra meraya saldıklarına değinerek, şunları kaydetti:

"Koyunlarımızı, Kurban Bayramı için personelimize ya da gelen vatandaşlarımıza satıyoruz. Şu an toplamda 60 tane kurbanlık var. Bunları isteyenlere satıyoruz. 60 tanesinden 35'ini sattık. Diğerleri de alıcılarını bekliyor. Müracaat olursa onları da satacağız. Özellikle hocalarımız ya da üniversitede çalışan memur ve personelimiz talep ediyorlar. Dışarıdan gelen olursa satarız. Fiyatlarımız genelde dışarıyla aynı. 3-5 değişiyor tabii. Üniversitede kurbanlık satılmasını beğeniyorlar. Her şeyimiz doğal. Üniversitede hayvan olduğunu görünce şaşıranlar da oluyor."

Çiftlik müdürü ve hocaların kurbanlık fiyatını belirlemek için hayvan pazarına gittiğini dile getiren Gürbüz, "Piyasa araştırması yapılıyor. Daha sonra buradaki yönetim kuruluna geliyorlar. Yönetimde ortak karar alınıyor ve bize fiyat söyleniyor. Bizde hayvanları tartıyoruz. Kilosu 10,5 liradan tartıyoruz ve satış yapıyoruz. Hayvanlar genelde 40-50 kilogram arasında değişiyor. 400-500 lira civarında satıyoruz" diye konuştu. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversitenin 'Koyunları' Alıcılarını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement