Ünlü Alman Hukukçunun Adı AKÜ'de Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Ünlü Alman Hukukçunun Adı AKÜ'de Yaşayacak

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde Ernst Hirsch Hukukun Temellerini Araştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezi açılacak.

02.04.2013 11:30  Güncelleme: 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde Ernst Hirsch Hukukun Temellerini Araştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezi açılacak.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir dönem Ankara Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi hukuk fakültelerinde akademisyen olarak da görev yapan Ernst Hirsch'in, hukuk müfredatının oluşturulmasında ve Türk hukukunun hazırlanmasında önemli katkıları olduğunu kaydetti.

Mayıs ayında açılması planlanan Hukukun Temellerini Araştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezine, Hirsch'in isminin verilmesine karar verildiğini belirten Kılıç, merkezin yönetmeliğinin Alman hukuk temsilcilerinin katkılarıyla oluşturulduğunu bildirdi.

Açılışın ardından merkezde ilk olarak uluslararası hukukçuların katılımıyla bilimsel bir etkinlik yapacaklarını anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Merkezimizde yapacağımız etkinlikle Türk hukuk kültürüne ve politikasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Hukuk felsefesi ve sosyolojisi 19. yüzyıldan bu yana tartışılan bir alan. Hukukun güncel görüntüsü, adliyelerde yargı mercilerindeki tezahür ediliş biçimi, insanların hukuk algısı ve pratiğini ortaya koyan bir kavram. Bu açıdan özellikle merkezimiz hukuk literatürüne katkı sağlayacağını ifade edebilirim." - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünlü Alman Hukukçunun Adı AKÜ'de Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement