Ünlü Futbolcuların Eşlerinden Down Sendromlulara Destek - Son Dakika
Güncel

Ünlü Futbolcuların Eşlerinden Down Sendromlulara Destek

Ünlü Futbolcuların Eşlerinden Down Sendromlulara Destek

İstanbul-dha(fotoğraflı) alternatif Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ADER) ait olan ve yaşları 18 ile 35 arasındaki Down Sendromlu gençlerin çalıştırdığı Şişli'deki Down Cafe, bu kez ünlü konukları misafir etti.

26.10.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul-dha(fotoğraflı)

alternatif Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ADER) ait olan ve yaşları 18 ile 35 arasındaki Down Sendromlu gençlerin çalıştırdığı Şişli'deki Down Cafe, bu kez ünlü konukları misafir etti.

Kariyerini Borissia Dortmond forması altında sürdüren Nuri Şahin'in eşi Tuğba Şahin ile Sarı-lacivertli oyuncu Mehmet Topal'ın eşi Seda Topal, Down Sendromlu çocukların işlettiği cafeye destek olmak için kolları sıvadı.

Selda Topal ve Tuğba Şahin'in öncülüğünde gönüllü olarak cafede çalışmayı kabul eden Ceyhun Yılmaz, Erol Albayrak, Bülent Serttaş, Dr. Ebru Güzel, Şenay Akay ve Tuğba Melis Türk; bir yandan mutfakta çalıştı bir yandan da müşterilere servis yaptı.

Müşterilerin şaşkın bakışları arasında profesyonelleri aratmayacak bir performans sergileyen ünlüler, Down Sendromlu çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Tuğba ve Nuri Şahin'in oğlu Ömer ile Selda ve Mehmet Topal çiftinin oğlu Mehmethan ise cafenin en küçük servis elemanları oldu.

Öğle servisinin müşteri yoğunluğunu başarıyla tamamlayan ünlüler, bu kez kendileri için kek ve börek yaparak birbirlerine ikram etiller.

Cafe içerisinde Down Sendromlu çocuklar tarafından yapılıp satılan tabloları Selda Topal, Tuğba Şahin ve Bülent Serttaş tarafından satın alındı. Akşam saatlerinde ise Bülent Serttaş şarkıları eşliğinde dans eden cafe çalışanlarının mutluluğu gözlerinden okundu.

TUĞBA ŞAHİN: "BURADA ÇALIŞAN ARKADAŞLAR BİZDEN FARKSIZ. BİRLİKTE YAŞAYABİLİR, ÇALIŞABİLİRİZ"

Galatasaray- B. Dortmund karşılaşması için Nuri Şahin ile birlikte İstanbul'a gelen Tuğba Şahin; "Selda ile konuşup nasıl bir çalışma yapabileceğimizi planladık. Burada çalışan arkadaşlar bizden farksız. Birlikte yaşayabilir, çalışabiliriz. Bu nedenle toplumdaki farkındalığın da bu yönde gelişmesini arzu ediyoruz" dedi.

SELDA TOPAL: "UMARIM TÜRKİYE'NİN DİĞER İLLERİNDE DE BENZER YERLER AÇILIR"

Selda Topal ise, Down Cafe müthiş bir oluşum. Bu konseptin Türkiye geneline yayılması gerektiğini düşünüyorum. Burada çalışan arkadaşların özgüvenleri oldukça yüksek. Cafe müşterileri ile de son derece samimi bir ilişkileri var. Umarım Türkiye'nin diğer illerinde de benzer yerler açılır ve diğer Down Sendromlular da hayatın içinde aktif olarak yer alabilirler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ünlü Futbolcuların Eşlerinden Down Sendromlulara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement