Ünlü müzisyen Tekbilek'ten Ayvalık'ta huzurevi yapımına destek sözü - - Son Dakika
Kültür Sanat

Ünlü müzisyen Tekbilek'ten Ayvalık'ta huzurevi yapımına destek sözü -

Ünlü müzisyen Tekbilek\'ten Ayvalık\'ta huzurevi yapımına destek sözü -

Dünyaca ünlü ney ve bağlama virtüözü Ömer Faruk Tekbilek, Ayvalık ilçesinde kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlılara yönelik yapılması planlanan huzurevi için ücret talep etmeden konser vereceğini bildirdi.

13.04.2014 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü ney ve bağlama virtüözü Ömer Faruk Tekbilek, Ayvalık ilçesinde kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlılara yönelik yapılması planlanan huzurevi için ücret talep etmeden konser vereceğini bildirdi.

Rahmi Gençer'in Ayvalık Belediye Başkanlığı görevine seçilmesi dolayısıyla Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından bir restoranda etkinlik yapıldı. Ömer Faruk Tekbilek ile eşi Suzan Tekbilek, derneğin kurucu üyelerinden Gençer için organize edilen geceye, onur konukları olarak katıldı.

Gecede konuşan Gençer, her şeyin devletten ve belediyelerden beklenmemesi adına yola çıkarak Ayvalık'taki bakıma muhtaç yaşlıları barındıracak bir huzurevinin ilçeye kazandırılmasına çabalayan dernek yönetimi ve üyelerini kutladı.

Dernek Başkanı Fatma Cavlı da Gençer'in, Ayvalık Belediye Başkanlığına seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu etkinliği ona başarılar dilemek amacıyla gerçekleştirdiklerini anlattı.

Katılımcılar, Serhan Savaşkan ve Rıdvan Kızılata'nın yorumladığı şarkılara eşlik etti. Tekbilek de "Leylim Ley" türküsünü seslendirdi.

- "Sevelim, sevgiyle büyüyelim"

Tekbilek, etkinlik sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gelibolu" adını verdiği eserini, Çanakkale Kara Savaşları'nın 99'uncu yılı dolayısıyla bu ay gerçekleştirilecek törenlerde seslendireceğini söyledi.

Ankara'da askeri yetkililere konser vereceğini bildiren Tekbilek, gelecek ay İspanya'nın 4 kentinde konser turnesine çıkacağını, albüm hazırlıklarının sürdüğünü anlattı.

Yaz aylarında Yunanistan'da da iki konser vereceğini dile getiren Tekbilek, bir Türk müzisyen olarak Türkiye'yi başta Amerika ve Avrupa kıtaları olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde temsil etmekten onur ve gurur duyduğunu vurguladı.

Tekbilek, Türkiye'yi dış ülkelerde temsil etmenin kendisi için son derece kutsal bir his olduğuna değinerek, "Bunun için her an şükür doluyum. Layık olmaya çalışıyorum. Sürekli çalışarak kendimi daha iyi duruma getirmeye çabalıyorum. Hala daha bir talebe olduğumu düşünüyorum. Allah'tan her zaman yardım diliyorum. Şeref duyup şükürle ona yöneliyorum" dedi.

ABD'de yaşayan üç çocuğu ve iki torunu bulunduğu bilgisini veren Tekbilek, bundan dolayı Türkiye'ye kesin dönüşle ilgili henüz bir düşüncesi olmadığını ancak ülkeye sık sık gelebilmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türkiye'de yaşayan herkesin, hangi dünya görüşüne sahip olursa olsun birbirlerine sevgiyle yaklaşması gerektiğini belirten Tekbilek, şöyle konuştu:

"Her ne kadar bakış açılarımız farklı da olsa birbirimizi sevgiyle muhabbetle kucaklamayı öğrenmemiz lazım. Ayrılıklarımızda rahmet olduğunu hatırlayalım. Hepimiz bu vatanın çocuklarıyız. Bu vatanın güzelliği için elele verelim. Birbirimizi sevelim. Dışarıda ilelebet düşmanımız olanların telkinleriyle birbirimize düşmeyelim. Bu memleket, güzel insanlara layık. Biz de güzel bir ırkın torunlarıyız. Bunu her zaman insanoğluna ispat edelim ve hep beraber olalım. Sevelim, sevgiyle büyüyelim."

Ömer Faruk Tekbilek, Ayvalık'ta kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlılar için yapılması planlanan huzurevine destek amacıyla ücret talep etmeden ilçede konser vereceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ünlü müzisyen Tekbilek'ten Ayvalık'ta huzurevi yapımına destek sözü - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement