Otomobil Devleri BMW ve Volkswagen Binlerce Kişiyi İşe Alacak - Son Dakika
Ekonomi

Otomobil Devleri BMW ve Volkswagen Binlerce Kişiyi İşe Alacak

Otomobil Devleri BMW ve Volkswagen Binlerce Kişiyi İşe Alacak

Münihli otomobil devi BMW dünya çapında 8 bin kişiyi işe alacak. Volkswagen de binlerce kişiyi işe alacak ama rakam netleşmedi.

01.03.2015 13:17  Güncelleme: 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman devi firmanın personelden sorumlu yönetim kurulu üyesi Caina Carreiro-Andree, sadece Almanya'da 5 bin kişiye ihtiyaçları olduğunu açıkladı. Valkswagen de binlerce kişiyi işe alacak ama rakam netleşmedi.

"8 BİN KİŞİYİ İŞE ALACAĞIZ"

Andree, "Artan talepler karşısında Almanya ve diğer ülkelerdeki üretim ünitelerimiz için daha fazla kalifiye çalışana ihtiyacımız var. Toplam 8 bin ikişi işe alacağız." dedi.

Mühendislerin yanı sıra bilgisayar yazılım uzmanlarının da arandığı yer alan haberde, Carreiro-Andree kendi yazılımlarını üretmek istediklerini açıkladı.

"DAHA FAZLA KADIN ÇALIŞAN"

Carreiro-Andree, "BMW'de kadın çalışan sayısını arttırmak istiyoruz. Teknik ağırlıklı bir kurumda, bu pek kolay olmuyor. Ama teknik alanda çalışmak isteyen kadınların sayısı günden güne artıyor" dedi. Ünlü otomobil firmasının 2014 yılında dünya çapında 7 bin kişiyi işe aldığına dikkati çekildi. Firma dünya çapında 110 bin kişiyi çalıştırıyor.

VOLKSWAGEN DE BİNLERCE KİŞİYİ İŞE ALACAK

Öte yandan Volkswagen'n da bu yıl binlerce kişiye iş yeri olanağı sunacağı belirtildi. Almanya'nın en büyük özel iş vereni olan Volkswagen'da 2014 Kasım sonu itibarıyla 271 bini Almanya'da olmak üzere 594 bin kişi çalışıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Otomobil Devleri BMW ve Volkswagen Binlerce Kişiyi İşe Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • ttt: Otomobilin bmw sevdigin ukraynali olmali. 6 1 Yanıtla
  • hüloğğ: 0 araba alacaklara tavsiyemdir hangi marka olursa olsun yurt dışında montajı yapılan otomobili alın ford tourneo corruier ve doblo maxi combi modellerinde işçilik zayıf ama 2006 model bi peugeot da bile 2015 model doblo nun işçiliği yok 6 1 Yanıtla
  • SEDAT: Adamlar kaliteden bu zamana kadar şaşmadılar hile hurdaya baş vurmadılar ve şuan dünyada en iyi ekonomiye sahipler insan bir düşünür bizim işlerimiz baştan aşşağı hile hurda hırsızlık uğursuzluk helal olsun almanya ya her ne kadar hans, ları sevmesek de kaliteden şaşan önce varını yoğunu sonra yolunu kaybeder 3 0 Yanıtla
  • Ertuğrul : Yurtdışı montajlı araç alın diyen bi zihniyetin Türkiye de yeri olmamalı. Vatanını milletini sev yerli malı yurdun malı de 1 2 Yanıtla
  • Masküredfred: Madem modern kölelik niye gidiyosunuz kardeşim ... 1 1 Yanıtla
  • selo: Ben yarından tez münihe gidiyom. iş basvurusuna 2 0 Yanıtla
  • Ertuğrul : İsimsiz ilk yorum yazan dangalak git yurtdışında yaşa o zaman 0 1 Yanıtla
  • ilke: bizimkiler olsa hemen nerden çalsak düşünür 1 0 Yanıtla
  • yasin: çok çalışmamız lazım birlik de güç vardır allahın izniyle kendi arabamızı yapmamız gerekiyor 0 0 Yanıtla

Advertisement