Ünlü Sanatçılar, Mehmet Çağan Şiirlerine Hayat Verdi - Son Dakika
Güncel

Ünlü Sanatçılar, Mehmet Çağan Şiirlerine Hayat Verdi

Ünlü Sanatçılar, Mehmet Çağan Şiirlerine Hayat Verdi

İSTANBUL (İHA) – ‘Aşığın Arsız Nefesi’ kitabıyla okuyucuyla buluşan Yazar Mehmet Çağan’ın şiirleri ünlü sanatçılar tarafından seslendirildi.

10.06.2014 23:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL (İHA) – 'Aşığın Arsız Nefesi' kitabıyla okuyucuyla buluşan Yazar Mehmet Çağan'ın şiirleri ünlü sanatçılar tarafından seslendirildi.

Kitabın 78 parçadan oluşan albüm tanıtım galasına, Anjelika Akbar gibi ünlü müzisyenler besteleriyle hayat verirken, birbirinden usta tiyatro oyuncular da şiirleri seslendirdi.

Yazar Mehmet Çağan'ın kaleme aldığı, Destek Yayınları tarafından çıkartılan 'Aşığın Arsız Nefesi' isimli şiir kitabının tanıtım galası sanat şölenine dönüştü. 78 parçadan oluşan 3 CD'nin hediye edildiği kitabın tanıtım galasına ünlü tiyatrocular ve müzisyenler sesleri ve müzikleriyle hayat verdi.

Borusan Sanat Evi'nde spiker Handan Güçyılmaz'ın sunumuyla gerçekleştirilen tanıtım galasında Anjelika Akbar birbirinden güzel bestelerini çalarken, tiyatrocu Göksel Kortay ise, Mehmet Çağan'ın 'Rüya' şiiriyle konuklara duygu dolu dakikalar yaşattı. Dans gösterilerinin de yer aldığı gecede müzik ve şiirin eşsiz uyumu katılanları adeta büyüledi. Gecede sahne alan Jehan Barbur da Mehmet Çağan'ın şiirlerini büyülü sesiyle yorumladı.

Rutkay Aziz'in seslendirdiği 'Kara Delik' şiiri ise, sinevizyon gösterimi eşliğinde Soma'da maden faciasında hayatını kaybedenlere ithaf edildi.

"AKIL BİR DAMLA, GÖNÜL BİR OKYANUSMUŞ"

12 yılını yazıya adadığını ifade eden Mehmet Çağan, "Müjdat Gezen Kültür Merkezi'nde yazarlık bölümü hocasıyım ama hayatımın büyük bir bölümünü yazmakla geçiriyorum. Aşığın Arsız Nefesi akılla başladı, gönül yoluyla büyüdü. Akıl bir damla gönül bir okyanusmuş" dedi.

İnsanı çözmek istediği için şiir yazdığını dile getiren Mehmet Çağan, "Şiir bir öğreti, şiir de bizim yaşamımız var" dedi.

Yazdığı şiirlere sanatçıların sesi ve müziğiyle hayat veren Mehmet Çağan, "Aklın küçük olduğunu burada fark ettim. Gönül yoluna bir girdim, insanlar kendiliğinden kucaklandı. Eser konuştuğunda hiçbir şeye gerek kalmadığını gördüm" diye konuştu.

Okuyucularına seslenen Çağan, "Gönül yoluna girmek istiyorlarsa aşkı çözmek gerekiyor" dedi.

"ŞİİR YAZMAK EDEBİYATIN ZİRVESİDİR"

Destek Yayınları Sahibesi ve Yazar Yelda Cumalıoğlu, Türkiye'de ilk kez böyle bir çalışmanın yapıldığını belirterek, "Destek Yayınları olarak hep ilklere imza atıyoruz. Böyle bir proje de Türkiye'de hiç gerçekleşmedi" dedi.

Yelda Cumalıoğlu, kitabın oluşum aşamasını anlatarak, "Çok keyifli bir çalışmaydı. Mehmet çok yoruldu. Türkiye'deki en değerli sanatçılar bu projede buluştu. Kimse bir ücret talep etmedi. Bütün insanlar aşkla yaptılar. Mehmet günlerce okunan şiirleri dinletti. Hepsini ağlaya ağlaya dinledim. Böyle bir kitabı çıkarmaktan gurur duyuyorum. Şiir yazmak edebiyatın zirvesidir, şiir yazmak zordur" diye konuştu.

Tiyatro Sanatçısı Göksel Kortay, Müthiş buldum, şiirlerin hepsi birbirinden güzel. Dört tanesini okumak da bana nasip oldu. Aşığın Arsız Nefesi'ni de ben okuyorum. Çok anlamlı, duygulu, insanı başka yerlere götüren şiirler" dedi.

Besteleriyle kitaba destek veren ünlü sanatçı Anjelika Akbar, "Değişik bir çalışma. Tiyatral bir çalışma oldu. Bu eser için 18 bestem kullanıldı. Mehmet Bey kendisi seçti" diye konuştu.

Şiiri çok sevdiğini dile getiren Anjelika Akbar, "Şiir yazarım. Ben 16-17 yaşındayken Rusya'da şiir kitaplarım çıkmıştı. Türkiye'de de hem şiirlerim, hem kitaplarım var" dedi.

Tiyatrocu Ferdi Merter ise, "Gençlerin böylesi çalışmaları bize onur veriyor. Destek olmak bizim görevimiz" şeklinde konuştu.

ÜNLÜ SANATÇILAR ŞİİLERE MÜZİĞİ VE SESLERİYLE HAYAT VERDİ

Destek Yayınları tarafından okuyucuyla buluşturulan kitabın albümüne Açelya Akkoyun, Ahmet Saraçoğlu, Aliye Uzunatağan, Altan Erkekli, Anjelika Akbar, Arzu Balkan, Barış Taşkın, Behzat Gerçeker, Bennu Yıldırımlar, Betül Arım, Bülent Emin Yarar, Cafer Nazlıbaş, Can Doğan, Can Sanıbelli, Cenap Oğuz, Ceyhun Yılmaz, Çiğdem Aydemir, Domique Göker, Ender Gündüzlü, Eser Eyüboğlu, Ferdi Merter, Göksel Baktagir, Görsel Kortay, Halit Kıvanç, Hasan Cihat Örter, HaykoCepkin, Hikmet Çağan, İbrahim Yazıcı, İlhan Şeşen, JehanBarbur, Levent Kırca, Mehmet Çağan, Mercan Dede, Metin Akpınar, Müjdat Gezen, NinoVaron, Rutkay Aziz, Serkan Aygün, Seyfi Dinç, Tamer Karadağlı, Tayfun Talipoğlu, Toprak Sergen, Tülünay Erdem, Uğur Taşdemir, Uğur Uludağ, Yıldız Kenter, Zeki Alasya, Zülfü Livaneli gibi birçok ünlü isim destek verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ünlü Sanatçılar, Mehmet Çağan Şiirlerine Hayat Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement