Ünlü Şef Diktiği Çınar Ağacını Öptü, Can Suyu Verdi - Son Dakika
Güncel

Ünlü Şef Diktiği Çınar Ağacını Öptü, Can Suyu Verdi

Ünlü Şef Diktiği Çınar Ağacını Öptü, Can Suyu Verdi

Orkestra şefi Gürer Aykal, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'na çınar, tiyatro sanatçısı Sumru Yavrucuk da kauçuk ağacı dikti.

09.11.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orkestra şefi Gürer Aykal, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'na çınar, tiyatro sanatçısı Sumru Yavrucuk da kauçuk ağacı dikti. Şef Aykal, "Bana bu yaşta yapılmış en büyük armağandır" diyerek çınar ağacını öptü, kürekle toprak atıp can suyunu verdi.

EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı, iki ünlü sanatçıyı ağırladı. Sanat yönetmenliği yaptığı 16'ncı Uluslararası Piyano Festivali için Antalya'ya gelen Gürer Aykal, Aksu İlçesi'ndeki 1121 dönümlük sergi alanını ziyaret etti. Toplantı salonunda EXPO 2016 Antalya projesinin sunumunu dinleyen Aykal, ana salonu 5 bin kişilik olan kongre merkezinde konser verecek orkestralar için gerekli alanının projesinin çok iyi hazırlandığını kaydetti.

ÇINAR AĞACINI ÖPEREK DİKTİ

Daha sonra sergi alanına geçen Aykal, ana yol üzerine kendi adına dikilen Doğu çınarını görünce mutlu oldu. "Bana torpil yapmışsınız" diyen Aykal,  "Müsaadenizle ağacı öpmek istiyorum" dedi ve ağacın gövdesini öptü. Ağacın gövdesine künyesini takıp, kürekle toprak atan Aykal, can suyunu da Peyzaj ve Bahçe İşleri Direktörü Ece Gökok ile birlikte verdi. EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayık ve teşekkür belgesi takdim edilen Gürer Aykal, projeyi "Olağanüstü" diye yorumlayarak şöyle konuştu:

"Gerçekten olağanüstü bir proje. Bu yaşta bana yapılmış en büyük armağan budur. Hani 'Bir dikili ağacım yok' denir ya, artık benim bir dikili ağacım var, hem de bir çınar ağacı. Çok mutluyum. Geleceğe dönük çok önemli bir çalışma. Sonra bu kompleksin içinde bir konser salonu da olacak. Demek ki burası konserlerle de yaşayacak. Ülkem adına gurur duydum."

SUMRU YAVRUCUK: HEYECAN VERİCİ BİR PROJE

Tiyatro sanatçısı ve yönetmen Sumru Yavrucuk da EXPO 2016 Antalya Sergi alanına ağaç dikti. Tiyatro oyunu için Antalya'ya gelen ve EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın daveti üzerine sergi alanını ziyaret eden Yavrucuk, proje sunumu sonrası alana geçti. Avustralya kauçuğu dikip can suyu veren Sumru Yavrucuk, "Son derece heyecan verici ve güzel bir projeyle karşılaştım" dedi.

Projenin özellikle yeşile, barışa, dostluğa katkısının çok büyük olacağını düşündüğünü kaydeden Yavrucuk, " 23 Nisan'ı sabırsızlıkla bekliyorum. Başka illerimizde de bu güzellikler yaşansın. Aslında hepimizin böyle bir güzelliğe ihtiyacı var ve hepimiz de buna layığız. Gerçekten çok etkilendim" diye konuştu.

Yavrucuk, 14 yaşından beri ağaç diktiğini söyleyerek 29 Kasım-6 Aralık'ta yapılacak  52'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne gelecek sanatçıları da EXPO 2016 Antalya alanını görmeye ve ağaç dikmeye davet etti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ünlü Şef Diktiği Çınar Ağacını Öptü, Can Suyu Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement