İngiliz Sunucunun Diş Dolgusundan Zehir Çıktı - Son Dakika
Dünya

İngiliz Sunucunun Diş Dolgusundan Zehir Çıktı

İngiliz Sunucunun Diş Dolgusundan Zehir Çıktı

İngiliz televizyon sunucusu Jameela Jamil'in hayatı, çocukken dişine yaptırdığı amalgam dolgusu yüzünden kabusa döndü.

21.04.2015 16:18  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocukken dişine dolgu yaptıran İngiliz televizyon sunucusu Jameela Jamil, uzunca bir süre şikayetlerinin kaynağının ne olduğunu bilmeden yaşamaya devam etti. Güzel sunucu gerçeği yaptırdığı testler sonucu öğrendi. Amalgam dolgularından kurtulan başarılı sunucu, kendisini çok daha iyi hissetmeye başladığını söyledi.

"EKRANA ÇIKARMIYORLARDI"

"Sabahları kalkıyordum ve ağzımda garip bir tat oluyordu. Sebebinin gece su içmemek olduğunu sanıyordum" diyen güzel sunucu "Bazen o kadar kötü görünüyordum ki işe gittiğimde makyözler beni eve geri yolluyor ve ekrana çıkmamam gerektiğini söylüyordu. Ancak daha sonra yapılan testlerde vücudumda yüksek miktarda cıva olduğu tespit edildi. Ardından da dolgularımdan kurtulmam gerektiğine karar verdim." dedi.

UZMANLAR UYARIYOR

150 yıldır kullanılan amalgam dolguların içindeki cıva dolgunun sağlam olmasını ve içindeki maddelerin bir arada kalmasını sağlıyor. Uzmanlara göre yüksek miktarda cıva solumak çok ciddi akciğer, böbrek hastalıklarına neden olabiliyor ve bu organlara hasar verebiliyor.

Cıva bronşit ve zatürreyi tetiklediği gibi uzun vadede böbrekleri de etkiliyor ve merkezi sinir sistemi ile kas sorunlarına neden oluyor. Daily Mail'e konuşan Dr. Prem Mahendra amalgam dolguda cıva zehirlenmesinin çok nadir olduğunu söylese de İsveç ve Norveç gibi ülkelerde risklerden dolayı yasaklanmış durumda.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya İngiliz Sunucunun Diş Dolgusundan Zehir Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • dikkat et: Deccal heryerde pusuda 37 3 Yanıtla
  • Hums: Al işte sunucu meşhur olsu amacına ulaştı 7 18 Yanıtla
  • KURT: Sak'ın yaptırmayın unutkanlık her türlü hastalık yapıyor. TÜrkiyede uğraşıp çıkartmadılar. yurdısında ucuza Yaptılrdım. tüm Dünya'da kullanılmıyor artık. Bİzim drlar eski dolgu olmaz dediler. Kısaca ucuz ve tehlikeli. 16 2 Yanıtla
  • SADİ: BİZİM GÜMÜŞ DİYE ÜLKEMİZDE DEVAM EDEN DOLGU TÜRÜDÜR 26 DERECEDE BUHARLAŞABİLEN CİVA 37 DERECE OLAN İNSA VÜCUDUNDA NELER YAPAR DÜŞÜNÜN 7 8 Yanıtla
  • kübra: bu kadar dikkatsiz olamazlar 6 6 Yanıtla
  • zeki: devlet hastanelerinde yapılan dolgu geçenlerde bir kanalda bunun haberide yapılmıştı 1 0 Yanıtla
  • biri: internetten metal dolguları araştır olayın ne kadar önemli olduğunu anlarsın 1 0 Yanıtla

Advertisement