Ünlüler "Hayat Ver"Mek İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yaşam

Ünlüler "Hayat Ver"Mek İçin Bir Araya Geldi

Ünlüler "Hayat Ver"Mek İçin Bir Araya Geldi

Organ bağışının önemine dikkat çekmeyi amaçlayan "Hayat Ver" Fotoğraf Sergisi, Memorial Sağlık Gurubu'nun ve Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu'nun katkılarıyla İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yer alacak.82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı...

17.08.2013 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Organ bağışının önemine dikkat çekmeyi amaçlayan "Hayat Ver" Fotoğraf Sergisi, Memorial Sağlık Gurubu'nun ve Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu'nun katkılarıyla İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yer alacak.

82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında Kültürpark içindeki İzmir Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek sergi, fuar süresince ziyaret saatleri içinde ücretsiz olarak gezilebilecek.

Türkiye'de binlerce kişi, kronik organ yetmezliği nedeniyle "organ" bekliyor. Organ bağışının istenilen düzeyde olmaması nedeniyle; kimileri bu bekleyiş sırasında hayatını kaybediyor ya da sağlıklı olan yakınlarından alınan organlarla hayata tutunuyor.

Prof. Dr. Yalçın Polat başkanlığındaki Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu tarafından gerçekleştirilen ve "Her Bağış, Yeni Bir Hayattır" sloganından yola çıkılan "Hayat Ver" sosyal sorumluluk projesi, Türkiye'nin ünlü isimlerini bir araya getirdi. Memorial Sağlık Grubu'nun katkılarıyla gerçekleştirilen "Hayat Ver" projesi kapsamında ünlü isimler, organ nakli bekleyen ve organ nakli olmuş bir hastanın hayat ve ölüm arasındaki ince çizgide yaşadıklarını aynı karede çarpıcı şekilde canlandırıyor. Fotoğraflarda ayrıca mesajlarla organ bağışının önemine dikkat çekiliyor.

ÜNLÜLER "HAYAT VER"Dİ

"Hayat Ver" sosyal sorumluluk projesinde; Ahu Sungur, Aslı Tandoğan, Bengü, Çolpan İlhan, Derya Büyükuncu, Evrim Solmaz, Gökhan Türkmen, Hülya Koçyiğit, İlker İnanoğlu, İsmail Hacıoğlu, Keremcem, Merve Sevi, Murat Başoğlu, Mustafa Ceceli, Naz Elmas, Niran Ünsal, Oya Aydoğan, Rasim Öztekin, Selda Alkor, Sema Keçik, Yeşim Ceren Bozoğlu, Yetkin Dikinciler, Yıldız Kenter, Zeynep Beşerler, Zeyno Günenç fotoğrafları ve mesajları ile yer alıyor.

ORGAN NAKLİ BİLİNÇLENDİRME PLATFORMU

Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu'nun temel amacı; organ bağışı konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek ve toplumsal duyarlılık oluşturarak organ nakli olmak için bekleyen hastaların sağlığına kavuşmasına katkı sağlamaktır. Platform, sağlık profesyonelleri ve toplum genelinde farkındalığı artırarak, organ bağışını temel toplumsal değer yapmak için projeler yürütür. Platformun en önemli hedeflerinden biri de; kamuoyuna yönelik bilgilendirme çalışmaları ile organ bağışını gündemde tutarak, ülkemizde organ nakli sayılarının artırılmasına destek vermektir.

Öte yandan, 29 Ağustos - 8 Eylül 2013 tarihleri arasında organize edilen 82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı, ticari yönünün yanı sıra kültür, sanat yönüyle de öne çıkacak. 82'nci İEF, fuar döneminde gerçekleşecek birçok sergisiyle sanatseverlerin buluşma noktası olacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Ünlüler 'Hayat Ver'Mek İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı
    11:51 Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı

    İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan 12 katlı bir iş merkezinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Maltepe Mahallesi'ndeki bir iş merkezinin 5'inci katında çıkan yangın nedeniyle olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Diyarbakır'da Sualtı Arama Kurtarma Timi, Eğitimlerini Aksatmıyor
    11:49 Diyarbakır'da Sualtı Arama Kurtarma Timi, Eğitimlerini Aksatmıyor

    Diyarbakır'da İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan Sualtı Arama Kurtarma (SAK) timi, yazın boğulma vakalarının arttığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde görev yapmak için eğitimlerini aksatmıyor. Tim, iç sular, barajlar, göller ve akarsularda kaybolan ve yardım isteyenlerin yanı sıra sel, su baskınları gibi afetlerde de görev alıyor. Su altı ve su üstündeki suç delillerinin aranması ve bulunmasında da önemli rol oynayan tim, yaz kış eğitimlerini sürdürerek 24 saat göreve hazır bekliyor.

  • Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti
    11:49 Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti

    Yalova'nın Altınova ilçesinde bir tersanede kule vincinin devrilmesi sonucu kabinde sıkışan operatör hayatını kaybetti. Şiddetli rüzgar nedeniyle meydana gelen kaza sonucunda operatörün cansız bedenine ulaşıldı.

  • Erzurum ve Kars'ta kar nedeniyle 341 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
    11:46 Erzurum ve Kars'ta kar nedeniyle 341 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

    Erzurum'da aralıklarla devam eden kar nedeniyle kırsaldaki 327 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı mahalle yollarındaki karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kars'ta da olumsuz hava koşulları nedeniyle 14 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgede ekipler, yolların ulaşıma açılması için çalışmaya devam ediyor.

  • Muğla Valisi İdris Akbıyık, Yaşlılara Saygı Haftası'nı Kutladı
    11:46 Muğla Valisi İdris Akbıyık, Yaşlılara Saygı Haftası'nı Kutladı

    Muğla Valisi İdris Akbıyık, yaşlıların genç nesle rehberlik ettiğini ve geleceğe ışık tuttuğunu belirterek, yaşlılara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti göstermenin önemine vurgu yaptı. Akbıyık, yaşlıların toplumsal yaşama aktif katılımını sağlamak ve yaşlılığı yalnızlık ve umutsuzluk dönemi olmaktan çıkarmak için ortak sorumluluk taşıdığımızı ifade etti.

  • Mardin'de yağışla birlikte tarihi Dunaysır Köprüsü'nün debisi yükseldi
    11:44 Mardin'de yağışla birlikte tarihi Dunaysır Köprüsü'nün debisi yükseldi

    Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan tarihi Dunaysır Köprüsü, bahar yağışlarıyla birlikte debisi yükseldi. Vatandaşlar, bu güzel manzarayı fotoğraflayarak keyifli anlar yaşadı.

  • Muş Belediyesi, Lise Öğrencilerine Ücretsiz Deneme Sınavı Düzenledi
    11:41 Muş Belediyesi, Lise Öğrencilerine Ücretsiz Deneme Sınavı Düzenledi

    Muş Belediyesi, lise son sınıf öğrencilerine ve mezunlarına yönelik düzenlediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi ücretsiz deneme sınavıyla öğrencilere destek olmayı hedefliyor. 4 bin 500 öğrencinin katıldığı deneme sınavında Belediye Başkanı Feyat Asya, öğrencilere başarılar diledi.

  • Sivas'ın 'leylekli köyü', misafirlerini ağırlamaya başladı
    11:37 Sivas'ın 'leylekli köyü', misafirlerini ağırlamaya başladı

    Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Göydün köyü, her yıl olduğu gibi bu yıl da misafirlerini kabul etti. Köye gelen leylekler yuvalarında ve arazide görüldü. Leyleklerin erken gelmesi köy sakinlerini mutlu etti.

  • Trabzon'da Cansız Beden Bulunan Genç Kızın İntihar Ettiği Ortaya Çıktı
    11:37 Trabzon'da Cansız Beden Bulunan Genç Kızın İntihar Ettiği Ortaya Çıktı

    Trabzon'da sahilde cansız bedeni bulunan Rezzan Yel'in cep telefonuyla yakın arkadaşına 'Hakkını helal et' mesajı attığı ve intihar ettiği belirlendi. Üniversite sınavlarına hazırlanan Yel'in, Kahramanmaraş depremleri sonrası ailesiyle Trabzon'a yerleştiği ortaya çıktı.

  • Görüntü Türkiye'den! Markette alışveriş yapan kadını böyle taciz etti
    11:34 Görüntü Türkiye'den! Markette alışveriş yapan kadını böyle taciz etti

    Kırklareli'nde bir markette alışveriş yapan kadın, kimliği belirsiz kişinin tacizine uğradı. O anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.


Advertisement